Átok ül a Fradin a kupában?

A botrányos döntő óta csupán kétszer érte meg a csapat a tavaszt a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest jutott tovább a Magyar Kupában a Ferencváros elleni párharcból. A 0-0-s első mérkőzés után a lilák 1-0-ra nyertek a Megyeri úti visszavágón, így eldőlt, hogy tavasszal most sem lesz ott a kupában a Fradi. A zöld-fehérek legutóbb 2011-ben érték meg a tavaszi kört, igaz, akkor is csak a nyolcaddöntő visszavágóján léptek pályára, majd búcsúztak a sorozattól. A Rangadó.hu legújabb összeállításában a 2005-ös Sopron–Fradi döntő (5-1) utáni ferencvárosi kupaszerepléseket vesszük sorba.

Tavaly ősszel már a mostaninál korábban búcsút intett a sorozatnak a Ferencváros: 2012. szeptember 26-án a Haladást fogadta az Üllői úton, de sima 2-0-s vereséget szenvedett, így már a második körben kiesett a küzdelmekből.

Egy évvel korábban a Békéscsaba volt az ellenfél az oda-visszavágós rendszerben rendezett nyolcaddöntő során. Az NB II-es ellenféllel szemben idegenben 0-0-ra végzett Détári Lajos csapata. Hazai pályán viszont nagy meglepetésre két gólt is kapott keleti riválisától, így a 2-2-s döntetlennel, idegenben lőtt góljainak köszönhetően a Békéscsaba lépett tovább a december 3-i visszavágón.

2011-ben még tavasszal is láthatta a közönség a csapatot a kupában, igaz csak egy meccs erejéig: a nyolcaddöntő során a Siófok jutott ellenfélül, és bár könnyűnek tűnhetett a sorsolás, az első meccsen a Balaton-partiak 3-1-es előnyre tettek szert. A márciusi, Üllői úti visszavágón ráadásul újfent a Siófok szerzett vezetést, és bár a Fradi gyorsan fordított, nem tudta begyötörni a harmadik gólt, így kiesett.

2009 őszén alighanem az FTC az elmúlt évekbeli legkellemetlenebb vereségét könyvelte el a kupában. Szeptember 16-án az MTK tartalékcsapatánál vendégeskedtek a zöld-fehérek, és nagy meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedtek.

Egy évvel ezt megelőzően is szeptemberben léptek pályára utoljára pályára a Magyar Kupában: a Haladást fogadták a negyedik fordulóban, de hazai környezetben 2-1-es vereségbe szaladtak bele.

A 2007–2008-as kiírásban is egy élvonalbeli ellenfél jelentette a megálljt az akkor még másodosztályú csapatnak: a Kaposvár ellen otthon 2-2-s döntetlennel kezdtek a legjobb 16 között, de idegenben 2-1-re kikaptak, így november végén már nem voltak érdekeltek a sorsolásnál.

2007-ben is ott volt még a tavaszi mezőnyben a Ferencváros: a legjobb nyolc között a Vasassal mérte össze tudását, azonban hazai pályán 2-0-ra kikapott, így a visszavágóra gyakorlatilag el is szálltak az esélyei. A csapat azonban nagy küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, hiszen bár az angyalföldi visszavágón újabb két gólt beszedve már összesítésben 4-0-s hátrányban volt, az utolsó negyvenöt percet megnyomva végül 3-2-re nyert. Így „csak” 4-3-s eredménnyel búcsúzott a kupától.

A 2005–2006-os kiírást csak a lelátóról követte az együttes, mivel a 2005-ös, botrányos körülmények között lejátszott Sopron elleni kupadöntő után (5-1-re nyert a Sopron, de öt piros lap is tarkította a találkozót) kizárták a csapatot a Magyar Kupa következő kiírásából.