Döntetlent hozott az előjáték

A Videoton 2-2-t játszott a Diósgyőr otthonában az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-2 (1-2)
Diósgyőr, 6500 néző. Játékvezető: Vad II
DVTK: Rajics – Kádár, Gohér, Vadász V., Eperjesi – Kosztics, Nikházi (Gosztonyi, 69.), Elek Á., Barczi (Batioja, 70.) – Bacsa, Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Caneira, V. Gomes, Kleinheisler (Oliveira, 68.), Kovács I. (Gyurcsó, 84.), Nildo – Zé Luis. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Bacsa (5.), Gohér (72.), illetve Kleinheisler (1.), Kovács I. (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A diósgyőri szurkolók látványos élőképpel emlékeztek meg az Aranycsapat 6-3-as győzelméről, amelynek hétfőn lesz a hatvanadik évfordulója. A DVTK kezdte a meccset, de a 37. másodpercben a Videoton szerzett gólt: Kovács István kiugratása után Kleinheisler László megtolta a labdát, majd higgadtan a hálóba lőtt (0-1). Nem késett sokáig a válasz: az ötödik percben a Videoton tizenhatosán belül kialakult kavarodás után előbb Kosztica lőtt, de ezt még védeni tudta Calatayud, ám a kipattanó pont Bacsa Patrik elé pattant, aki magabiztosan a hálóba lőtt (1-1).

A 14. percben Gohér szögletét Kádár lőtte kapura az ötös sarka elől, de Paulo Vinícius blokkolt. Jól kezdett a fehérvári csapat, de az egyenlítés után aktívabbak voltak a hazaiak. A hazai ultrák elhagyták a szektorukat, és az MLSZ-t szidják. Állítólag egy transzparenst nem engedtek bevinni a biztonságiak, ezért tiltakoztak. A harmincadik percben Kovács István nagy szólóját egyetlen diósgyőri játékos sem tudta megállítani, így a vendégek fiatal játékosa a hálóba lőtt (1-2).

A 35. percben Zé Luis remekül helyezett lövését nagy bravúrral védte Rajics. A szünet előtt burleszkjelenet zajlott a pályán: Juhász Roland és csapattársa, Vitor Gomes összefejelt, holott hazai játékos a közelben sem volt. Bár a DVTK többet tett a sikerért az első felvonásban, a vendégek védelme sokkal stabilabb volt a hazaiak hátsó alakzatához képest.

Az ötvenedik percben nagy diósgyőri helyzet alakult ki, de Juhász mentett saját kapuja előtt, mielőtt Bacsa lőhetett volna. A 67. percben egy szöglet után Futács fejelt a kapu fölé. A 71. percben egy vendégszöglet után Zé Luis előbb a kapuba fejelte a labdát, majd a kapufa mellé lőtte a kipattanót. Óriási helyzet volt, amellyel a Videoton eldönthette volna a meccset, ehelyett a hazaiak egyenlítettek! Gohér Gergő szabadrúgása után a befutó Futács Márkó megzavarta Calatayud kapust, a labda pedig a hálóba vágódott (2-2). A nyolcvanadik percben Gosztonyi lapos beadását Bacsa átlépte, Szolnoki elcsúszott, viszont Kosztics nagy ziccerben a kapuba lőtt.

A 84. percben Bacsa éles szögből, közelről lőtt, de Calatayud nagy nehezen védeni tudott. A forduló előtt még listavezető Videoton ezzel a döntetlennel a Debrecen mögé szorult a tabellán.

Bár ez a mérkőzés rendkívül fontos volt mindkét együttes számára, mégis csak előjátéknak tekinthető a Magyar Kupa-párharcuk előtt, amelynek szerdán rendezik az első meccsét.

– Nagyon hektikusan, gyors gólváltással kezdődött a meccs, amely iramában magasan a magyar NB I fölé nőtt. Két jó formában lévő, jó futballistákból álló, jó szakemberek által irányított csapat játszott – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – A második félidőben ott láttam a fordulópontot, hogy a Diósgyőr átvette az irányítást, mert a középpályán nem volt annyira hatékony a Videoton. Nem volt egy szűrőjátékos, aki a támadásokat megakadályozta volna. Fölénybe került a DVTK, de kettő-egyes vendégvezetésnél Zé Luis eldönthette volna a meccset, ám nagy helyzete után sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak. Ínyenceknek való mérkőzés volt. Akik eddig belekötöttek a magyar labdarúgásba, és bántották, most bizonyára befogják a szájukat, mert ez egy élvezhető, nézhető találkozó volt, igazságos döntetlennel.