NB I

„Miskolci győzelemért szorítok”

Vadász Imre a Videoton színeiben érte el legnagyobb sikereit, de vasárnap a DVTK csapatának szurkol.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vadász Imre 1975-ben lett a Videoton igazolt labdarúgója. A nagy munkabírású védő 1980-ban mutatkozott be a székesfehérváriak felnőtt csapatában, amelyben két időszakban összesen 12 évet töltött. Részese volt a legendás UEFA Kupa-menetelésnek is, emellett kétszeres bajnoki bronzérmes, illetve egyszeres ezüstérmes az MTK csapatával.

Ő középpályás volt, a fia, Vadász Viktor viszont védőként szerepel hétről hétre az NB I-ben a Diósgyőr csapatában. Márpedig vasárnap délután éppen a Diósgyőr otthonában játszik rangadót a Videoton…

– Már most transzban vagyok – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Vadász Imre.

A diósgyőri közeg lenyűgözi a székesfehérváriak egykori kiváló játékosát. Szerinte ilyen körülmények között élmény lehet futballistának lenni.

– Évek óta nézem a diósgyőri honlapot, kapott a fiam hideget-meleget. Én mindig úgy éreztem, hogy ő belsővédő, és azon a poszton tudja a legjobb teljesítményt nyújtani – mondta a büszke édesapa. – Kellett az ő jó teljesítményéhez a Diósgyőr sikerszériája is, de én bíztam a benne rejlő tudásban. A szurkolók, a közeg, a sok pozitív hozzászólás, amit ott kapnak. Nem megsértve a Videoton-szurkolókat, de nekem szinte borsódzik a hátam a Diósgyőr fanatikusaitól. Ha mi annak idején ilyen támogatást kapunk, akkor madarat lehetett volna fogatni velünk. Utoljára Pakson láttam Viktort játszani, és ott is lenyűgöztek a szurkolók. A mérkőzés után mondtam is, hogy aki ilyen közegben nem tud teljesíteni, az menjen el dolgozni.

A hangulat fantasztikus Miskolcon, de a pályán a futballcsapatok játszanak. Vasárnap a bajnokaspiráns Videoton lesz a vendég. Az a csapat, amely oly közel áll a legendás középpályás szívéhez.

– A piros-kékek a bajnokság legnagyobb esélyesei. Szerintem a Diósgyőrnek nem a Videotonnal kell harcba szállnia. Bár minden előfordulhat… Inkább szerezzenek minél több pontot, és majd a harmincadik forduló után kiderül, hogy ez mire elég.

Ha Vadász Viktor a Videotonban futballozna, az édesapa döntése egyszerű lenne, így viszont gondolkodóba esik. Majd a végén a család miatt mégis a Diósgyőrt választja.

– Szurkolok a fiamnak, de a Videotonnak is. Győzzön a jobbik, de Viktor miatt inkább a DVTK felé hajlok most – mondta Vadász Imre.

Olvasói sztorik