NB I

Mozgalmas döntetlen Fehérváron

A Puskás Akadémia már két góllal vezetett, de végül 2-2-t játszott a Kecskemét ellen az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Puskás Akadémia – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-2 (1-0)
Székesfehérvár, 500 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás FC: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Fabio – Gallardo, Czvitkovics, Polonkai (Tischler, a szünetben), Haraszti (U. Nikolics, 77.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
KTE: Antal B. – Póti (Mogyorósi, a szünetben), Karan, Varga R., Farkas A. – Vukaszovics, Patvaros (Nagy P., 67.), Szavics (Gréczi, a szünetben) – Pekár, Balázs Zs., Barry. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Haraszti (16.), Gallardo (46.), illetve Gréczi (76.), Barry (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Lubos Hajdúch kapus eltiltás, a görög Aposztolopulosz sérülés miatt hiányzott, és Szakály Dénes is hiányzott a keretből, mert operációja után még nincs olyan állapotban, hogy bajnoki meccset játsszon.

A vendégek kezdtek aktívabban, de tíz perc után veszélyesebbé váltak a hazaiak. Egy kontra végén Haraszti Zsolt a kapufát találta el, a kipattanót Lencse László a kapusba lőtte. A 16. percben Haraszti 22 méteres szabadrúgása a hálóba vágódott (1-0). A folytatásban mindkét csapatnak volt egy-egy kisebb helyzete, de összességében ismét a mezőnyjáték dominált.

A második félidő 55. másodpercében Gallardo került helyzetbe, kicselezte Farkas Andrást, majd elegánsan a hálóba emelt (2-0). Az 53. percben egy szabadrúgás után Mogyorósi József fejelt a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a kecskemétiek szépítőgólját. Ezután is a felcsútiak játéka dominált. A 62. percben Lencse ziccerét lábbal védte Antal Botond. Tíz perccel később Balázs Zsolt másfél méterről nem tudott a kapuba találni, mert lövés közben elcsúszott.

Nagyon érett már a KTE szépítése, és a 76. percben össze is jött: Balázs Zsolt passza után Gréczi fordult kapura, és könyörtelenül a hálóba lőtt (2-1). Nem álltak le az alföldiek, és a nyolcvanadik percben szerencséjük is volt, hiszen a kiszorított helyzetben lévő Barry nagy lövése a kapufáról pattant a hálóba (2-2). A hajrában a Puskás FC játékosai ismét rákapcsoltak, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így csak saját maguknak köszönhetik, hogy három helyett csak egy pontot szereztek.

– Gólokban nem volt hiány, de nem irigylem azokat a játékosokat, akik akár az Akadémia színeiben, akár vendégként érkeznek Székesfehérvárra, mert nagyon lehangoló lehet ilyen alacsony nézőszám előtt játszani. Komoly kihívás az edzőknek, hogy fejben meccsben tartsák a csapatukat. Ez komoly negatívum – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikonja. – Nem mondom, hogy komoly iram volt a meccsen, de szép gólokat láthattunk, péntek estére kielégítő mérkőzés volt. Láttam pozitív dolgokat, helyzeteket, jó megoldásokat mindkét oldalon. A Puskás FC győzelmet engedett ki a kezéből, a Kecskemétet viszont dicséretet érdemel, hiszen vesztes helyzetből talpra tudott állni, mert nem adta fel a pontszerzés reményét.

Olvasói sztorik