„Javuló tendenciát mutatunk”

Délczeg Gergely remekelt a Videoton ellen 4-1-re megnyert Ligakupa-mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Paks csapata szerdán nagy meglepetésre 4-1-re megverte idegenben a Videotont a Ligakupában. A tolnaiaknak az elmúlt hetekben kevés sikerélmény jutott, ezért a mostani győzelem a legjobbkor jött az őszi szezon utolsó három bajnoki mérkőzése előtt.

A találkozó legjobbja Délczeg Gergely lett, aki nyáron kölcsönbe került a paksiakhoz. Az NB I-ben eddig egy alkalommal lépett pályára kezdőként, Horváth Ferenc vezetőedző jobbára csereként számít rá, de még egy-két ilyen jó teljesítmény, és a 26 éves támadó kirobbanthatatlan lesz a kezdőcsapatból.

A Rangadó.hu megkeresésére a csatár a székesfehérvári mérkőzésről és az őszi szezon hátralévő részére maradt feladatokról is nyilatkozott.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahogy az eredmény is mutatja. Nehéz összecsapásra számítottunk, az elején volt is néhány megingásunk, de utána szerencsére uralni tudtuk a találkozót. Megérdemelten nyertünk és nagyon jól éreztem magam a pályán – mondta Délczeg Gergely.

Az utóbbi hónapok gyengébb teljesítményét ő maga sem érti, de azért dolgoznak minden nap, hogy a Paks újra szállítsa a jó eredményeket, mint a szezon elején.

– Nem az én dolgom megítélni a teljesítményünket, bár tény, hogy én sem értem a gyengébb szereplésünk okait – magyarázta Délczeg. – Minden edzésen keményen dolgozunk, becsülettel tesszük a dolgunkat. Az elmúlt hetekben javuló tendenciát mutattunk. Pápán is megvoltak a lehetőségeink, hogy gólokat szerezzünk. Ott nem jött össze, de szerencsére a Videoton ellen sikerült. Remélem, jövő héten, a Ferencváros ellen is hasonló formában fogunk futballozni.

Délczeg Gergely még nem tudta bejátszani magát a paksi kezdőbe, bár erre kevés esélye volt. A góllövőlistát csapattársa, Simon Attila vezeti 11 találattal.

– Általában egy csatárral játszunk, így Simon Attila nyilván előttem van a rangsorban, de egy szavam sem lehet, hiszen az eddig nyújtott teljesítménye önmagáért beszél. Ráadásul nem is a szezon elején érkeztem, kimaradt a felkészülés a csapattal és ez rontotta az esélyeimet – vélekedett a Kispestről kölcsönvett támadó.

A Paks játéka egyre inkább kezd emlékeztetni a szezon kezdetén mutatott jó teljesítményre. A játékosok az utolsó három őszi bajnokin is ezen az úton haladnának tovább.

– Szeretnénk a három meccsen legalább hat pontot szerezni. Javuló tendenciát mutat a csapat, ezért a Fradi ellen sem lehet más a cél, mint a győzelem. Mindent meg fogunk tenni érte.

A szezon elején a Honvédnál a második csapatba száműzték, mert nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani. Később mégis aláírt, ennek ellenére nem kispesti színekben futballozik.

– Igen, ez így volt. Több okból sem akartam hosszabbítani, de a végén mégis aláírtam. A szakmai stáb sem számolt velem, én sem éreztem túl jól magam, ezért nagyon boldog voltam, hogy jött a paksi lehetőség az utolsó pillanatban. Örülök, hogy sikerült ideszerződnöm, még ha csak nyárig, is kölcsönben. Utána majd meglátjuk, mit hoz ez a történet – vélekedett Délczeg Gergely.

Címkék: paksdélczeg