NB I

Pápán is kikapott a Paks

Néhány nap híján két hónapja képtelen győzni a tolnai együttes, amely immár hét bajnoki meccs óta nyeretlen.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Lombard Pápa Termál FC – MVM Paks 1-0 (0-0)
Pápa, 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Tajthy, Sekour, Arszics (Griffiths, 87.), Orosz M. (Makszimovics, 74.) – Eszlátyi (Kenesei K., 57.). Edző: Tóth Bálint
Paks: Csernyánszki – Bori, Éger, Horváth G., Szabó J. – Fiola (Kecskés, a szünetben) – Könyves (Délczeg, 69.), Kiss T. (Báló, 69.), Bartha, Nagy O. – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Orosz M. (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadik percben két szögletet rúgott a hazai csapat. Az elsőt Tóth Gábor ráfejelte Horváth Gáborra, akiről kipattant. a másodikat pedig Orosz Márk távoli emelését védte Csernyánszki. A 12. percben Orosz távoli, pattogós lövését is fogta a paksiak kapusa. Három perccel később Nagy Olivér bedobását Szabó János csúsztatta kapura, de Szűcs Lajos szögletre tolta. A 17. percben Könyves Norbert lövését is hatástalanította Szűcs.

A 24. percben Bartha lövése után ismét Szűcsnek kellett védenie. A másik oldalon Arszics távoli szabadrúgása megpattant Quintero testén, és a kapufa mellett alig tíz centivel ment ki a pályáról. A 36. percben Szűcs alászaladt egy labdának a vendégek szögleténél, de Nagy Olivér rosszul találta el a labdát. A szünet előtt egy szögletfigura végén Tóth Gábor a kapufára fejelte a labdát.

Az 51. percben Orosz Márk éles szögből lőtt, de Csernyánszki leért a labdára, és hárított. Két perccel később Sekour bombáját Csernyánszki bravúrral szögletre mentette. A 62. percben egy paksi bedobás után kontrázott a Pápa: Orosz szinte az egész pályán végigvitte a labdát a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkáról a hálóba lőtt (1-0). A hetvenedik percben Kenesei lőtt a kapufa mellé. A 79. percben Nagy Olivér emelését Szűcs Lajos vetődve védte.

A 81. percben a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki Simon Attila: teljesen egyedül vitte kapura a labdát, már az ötösön járt de lövés helyett Nagy Olivérhez passzolt, aki lemaradt a labdáról… A másik oldalon Arszics 25 méteres szabadrúgása a keresztlécről vágódott vissza. A 91. percben Kenesei szabadrúgása zúgott el a kapu mellett, majd Szabó János beívelésébe Délczeg tette bele a lábát, de ez is mellé ment.

Néhány nap híján két hónapja képtelen győzni a Paks, amelynek immár hét bajnoki mérkőzésből áll a nyeretlenségi sorozata, és közben a Magyar Kupából is kiesett.

– Az első félidőben a Paks bátran, kombinatívan, jól játszott, a csúszós talajhoz jobban alkalmazkodott. Játékosai mozgékonyabbak voltak, mezőnyfölényt alakítottak ki, sok szögletet rúghattak, és voltak is lehetőségeik. A Pápának is volt egy kapufája, de a vendégcsapat játszott fölényben és veszélyesebben. A szünet után változott a játék képe, mert a pápaiak átvették az irányítást, s ez meghozta az egyetlen gólt is. A házigazda inkább a második félidei játékával érdemelte ki a győzelmet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a Pécs egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik