NB I

Lovrencsics győztes gólja

Szombati gyűjtőcikkünk folyamatosan frissül!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Cikkünkben a szombati magyar érdekeltségű találkozókat foglaljuk össze.

Pintér Ádám a kispadon kezdte a Tom Tomszk – Lokomotiv Moszkva mérkőzést. A védekező középpályást a 77. percben cserélték be, így részese lehetett csapata 2-0-s sikerének, ami talán a forduló legnagyobb meglepetése, mert a Tomszk az utolsó előtti helyről várta a mérkőzést. Pintér Ádám együttese ezzel a győzelemmel a 13. helyre lépett fel az orosz bajnokságban.

A Dinamo Moszkva idegenben győzte le 2-1-re a Szamara csapatát az orosz bajnokság 16. fordulójában. Dzsudzsák Balázs kezdőként kapott lehetőséget és a 88. percben cserélték le. A Dinamo mai győzelmével a negyedik helyre léphet fel a tabellán.

Király Gábor továbbra is élvezi a bizalmat az 1860 München csapatában. Szombat délután idegen verték 1-0-ra az Arminia Bielefeld gárdáját a Bundesliga másodosztályának 14. fordulójában. A müncheniek a mai győzelem után a kilencedik helyen állnak.

Laczkó Zsolt végigjátszotta a 2-1-re végződő Reggina–Padova mérkőzést az olasz Serie B 13. fordulójában. Csapatársa, Feczesin Róbert a kispadon kapott helyet, és a 93. percben küldték pályára. A Padova jelenleg a kiesést jelentő huszadik helyen áll az olasz másodosztályban.

Kovácsik Ádám végigvédte a Carpi–Crotone mérkőzést. A fiatal hálóőr csapata 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán. A Carpi 15. helyen áll a Serie B-ben.

Szalai Ádámmal a fedélzeten fogadta a Schalke a Werder Bremen csapatát a Bundesliga 12. fordulójában, és 3-1-re diadalmaskodott. A válogatott támadót a 74. percben cserélték le. A Schalke az ötödik helyen áll a német pontvadászatban.

Gera Zoltán továbbra is sérüléssel bajlódik, így nem került be a West Bromwich Albion keretébe. A válogatott támadó csapata a Premier League 11. fordulójában 2-2-es döntetlent harcolt ki a Chelsea vendégeként. A WBA a kilencedik helyen áll az angol bajnokságban.

A Bolton Wanderers 3-1-re legyőzte a Millwall együttesét a Championship 15. fordulójában. Bogdán Ádám sérülés miatt nem állhatott a Bolton rendelkezésére. A válogatott hálóőr csapata a 15. helyen áll az angol másodosztályban.

Varga József nélkül játszott 2-2-es döntetlent a Championship 15. fordulójában a Middlesbrough a Watford ellen. A magyar középpályás nem került be a Middlesbrough keretébe. Csapata jelenleg a 16. helyen áll az angol másodosztályban.

Sáfár Szabolcsot az előző fordulóban sérülés miatt le kellett cserélni. A magyar hálóőr nem jött rendbe, így csapata, az Innsbruck nélküle győzte le 4-0-ra a Neustadt együttesét az osztrák Bundesliga 15. fordulójában. Sáfár csapata a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

Hrepka Ádám eltiltása miatt nem léphetett pályára a Bnei Yehuda csapatában a Hapoel Tel Aviv elleni 2-2-re végződő mérkőzésen az izraeli bajnokság kilencedik fordulójában. A Bnei Yehuda a 13. helyen áll a 14 csapatos bajnokságban.

Hazai pályán szenvedett 4-1-es vereséget a Németh Krisztiánnal felálló Roda JC csapata a Go Ahead Eagles ellen a holland bajnokság 13. fordulójában. A válogatott támadó 78 percet töltött a pályán. A Roda a tizedik helyen várja a folytatást.

Adorján Krisztián a kispadról nézte végig, ahogy a Groningen 3-0-ra legyőzi idegenben a Heracles együttesét a holland bajnokság 13. fordulójába. A Groningen ezzel a győzelemmel a tabella harmadik helyére lépett.

Kiesési rangadót nyert az Oostende. Vass Ádám együttese hazai pályán verte 2-0-ra az az utolsó helyezett Mons csapatát a belga bajnokság 15. fordulójába. A magyar középpályás végig a kispadon volt. Az Oostende a győzelmével elmozdult a kiesőhelyről, és jelenleg 14. helyen áll.

Lovrencsics Gergő szerencsére nem tud leállni! A válogatott szélső a Lech Poznan kezdőcsapatában kapott helyet a Ruch Chorzow elleni mérkőzésen, és 2-2-es állásnál a 83. percben beköszönt, így az góljával fordított a hazai csapat, majd a 93. percben kialakították a 4-2-es végeredményt. A Poznan 16 forduló után a negyedik helyen áll a lengyel pontvadászatban.


Lech – Ruch 4:2 by _gosc_

Cikkünk a nap folyamán folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik