NB I

„Détári személyisége motivál minket”

Az NB III-as csapat rutinos csatára, Montvai Tibor felnéz új edzőjére, a korábbi világválogatott klasszisra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Edzőváltás volt a múlt héten Felsőtárkányban: a 61-szeres magyar- és ötszörös világválogatott Détári Lajos érkezett a kispadra. A legutóbb a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozó szakember sikeresen felkavarta az állóvizet az NB III-as csapatnál, hiszen bemutatkozó-mérkőzésen 4-2-re verték hazai pályán a Hatvan csapatát. A szombati meccsen két gólt szerzett Montvai Tibor, a Paks és a Nyíregyháza korábbi támadója, aki most Détári keze alatt dolgozik és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, feldobja, hogy egy klasszis ül a kispadon.

– Miért nem ment eddig a csapatnak?
– Úgy gondolom, ennek a csapatnak reális az első ötbe kerülés, de ha nagyobb célokat akarunk elérni, akkor azért még erősítésre szorulunk – mondta Montvai Tibor.

– Hogy érzi magát az új környezetben?
– Köszönöm, nagyon jól. Amikor Nyíregyházáról el kellett jönnöm, fél évet töltöttem Jászapátiban, de az tényleg csak egy átmeneti megoldás volt. Én is kerestem a lehetőségeket, esetleg Ausztriába, alacsonyabb osztályba mentem volna, de nem találtam jó helyet magamnak. Végül itt kötöttem ki, de nagyon jó választás volt. Együtt van a társaság, a vezetők is nagyobb célokban gondolkodnak. Gyönyörű környezetben futballozhatunk, amit ígérnek, azt be is tartják. Illetve Détári Lajossal most nagyon sokat erősödtünk.

– Ha már erősítésre szorulnak, akkor a kispadra kaptak egy igazi világklasszist…
– Engem is meglepett a hír, hogy Döme elvállata, az viszont nem, hogy képbe került, mert László István, aki nekem is segített idejönni, nagyon jó kapcsolatot ápol vele. Együtt futballoztak annak idején a Honvédban. Szerencsére vállalta!

– Milyenek Détári edzései?
– Erről még nem tudok bővebbet mondani, mert idáig még csak egy edzésünk volt. Ha öt fordulóra ugrik be egy edző, akkor nem tud csodát tenni. Ha Mourinho jönne, ő sem tudna extra dolgokat csinálni. Ezen a szintén az ő személyisége jelent nekünk extra motivációt. Még nekem is, pedig harmincnégy évesen kifelé megyek a labdarúgásból. A fiatalok nagyon felnéznek rá.

– Akkor megvan a tekintélye az öltözőben?
– Hát hogyne! Aki szeret futballozni, tudja, hogy kicsoda ő. Elért hatvanegy válogatottságot, ötször volt világválogatott, akkor nem kérdés, hogy valamit érthet a labdarúgáshoz. Fel kellett kavarni nálunk az állóvizet, mert kicsit beleszürkültünk a mezőnybe.

– Egy-két győzelem sokat lendíthet?
– Persze. Talán most meg is indulhatunk felfelé. De nagyon kiegyenlített és sűrű a mezőny. Az átalakítással most borzasztó erős lett az NB III is. Meg kell nézni, hogy a mi csoportunkban szereplő Cigánd a múlt héten, Magyar Kupa-mérkőzésen három-egyre vezetett a Diósgyőr ellen. Most mi foguk majd hozzájuk látogatni. Itt nem lehet leírni senkit. Hosszútávon nyilván kijönnek a különbségek a komoly csapatok ellen. Nálunk is vannak profi státuszú játékosok, de mellette akad a csapatban tűzoltó is.

– El tudná képzelni, hogy Détári hosszabb távon a Felsőtárkány edzője maradjon?
– Persze. Nagyon szeretnénk! Sok múlik majd a vezetőkön, hogy milyen célokat fogalmaznak meg. Mert hosszabb távon nyilván a feljutás az egyik opció, mert oda lehet kerülni. Bár vannak tapasztaltabb és bővebb kerettel rendelkező csapatok, mint a Putnok, a Kazincbarcika, vagy a Létravértes. Ők annyiban előnyt élveznek velünk szemben, hogy a játékosaik nagy része már tavaly is az NB II-ben pallérozódott, míg nálunk egy teljesen új csapatot kellett építeni a nyáron. Plusz még Döme jelenléte a fiatal játékosainknak is kiugrási lehetőség, mert általa akár magasabb osztályba is kerülhetnek a tehetségeink. Ez talán már rám nem vonatkozik, mert ennyi idősen már nem hiszem, hogy újra az NB I-ben futballozhatnék, de élvezem a játékot, és talán szégyenkeznem sem kell, mert ebben a fél szezonban eddig nyolc gólt termeltem. És megállni sem szeretnék ennyinél, hiszen még van három forduló, plusz egy visszajátszás. Sok minden történhet még.

Olvasói sztorik