Hírek

Détári nyilvánosan bocsánatot kért

„Sajnos vagy nem sajnos, ilyen vagyok. Ilyen voltam, és most már ilyen is maradok.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu is meghívást kapott Détári Lajos keddi könyvbemutatójára. Beszámoltunk róla, hogy a szerzők, a kiadó, a vendégek és az újságírók hiába várták az egykori kiváló játékost, aki nem jelent meg. A jelenlévők tanácstalanok voltak, hogy egy ravasz PR-fogásról van-e szó, vagy az ellentmondásos megítélésű sportember újabb kiismerhetetlen lépéséről. A teljes igazság még mindig nem derült ki, de szerda délután az Ulpius-ház kiadó körlevelet küldött a sajtónak, Détári nevében! Lássuk, mi áll benne:

Tisztelt Sportbarátok!

Amire életem eddigi ötven évében nem volt példa: nyilvánosan bocsánatot kérek!

Amint azt sokan tudják, tudhatják, kedden jelenésem lett volna az önéletrajzi könyvem bemutatóján, ám a rendezvény nélkülem zajlott le. Mindezért ismételten bocsánatot kérek a családomtól, a barátaimtól, az általam meghívott díszvendégektől és újságíróktól, az olvasóktól, a kiadómtól, egyszóval mindazoktól, akiket akarva-akaratlanul megbántottam.

Bár távolmaradásomra nincs mentség, magyarázat – talán – van: mielőtt útnak indultam volna, olyan pánik lett úrrá rajtam, amilyent korábban soha nem éreztem. A pályán sosem tapasztaltam ilyesmit, a legnehezebb pillanatokban is igyekeztem feltalálni magam, de amikor kedd délelőtt a tükörbe néztem, megrémültem. Egyszerűen leblokkoltam attól, hogy mi vár rám. Az elmúlt hónapokban ugyanis megtettem azt, amit korábban soha: kitárulkoztam. A bemutató napján, az indulás előtti percekben azonban rádöbbentem, más négyszemközt, és megint más többtucatnyi érdeklődő előtt magamról beszélni. Tisztában vagyok azzal, hogy a helyszínen megjelent kisebbik lányommal az élen sokaknak csalódást okoztam, de egyszerűen képtelen voltam kilépni az ajtón. Sajnálom!

Ha valaki a kezébe veszi a könyvet, kiderülhet számára, életem során akadtak olyan döntések, amelyeket hirtelen, mások számára érthetetlen módon hoztam meg. Sajnos vagy nem sajnos, ilyen vagyok. Ilyen voltam, és most már ilyen is maradok. De amit tettem, azért mindig vállaltam a felelősséget, és ez most sincs másként.

További sportsikereket kívánva, Détári Lajos

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik