NB I

Pénzbüntetés lett a kiesés következménye

Nem maradhat szankció nélkül a kupabúcsú, de ez nem újdonság a játékosok számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hiába az ígéretes bajnoki rajt, mostanság ismét gyengélkedik az MVM Paks csapata a bajnokságban. Az elmúlt öt fordulóban mindössze két pontot sikerült szerezniük, de erre gyógyír lehetett volna a Magyar Kupa-továbbjutás. A 32 között a Dunaújváros PASE volt a tolnaiak ellenfele, amely hazai pályán 2012. augusztus 25. óta nem kapott ki tétmeccsen. Ez a parádés sorozat ezúttal sem tört meg, az NB II-es csapat 2-0-ra győzött, így a Paks kiesett.

Néhány évvel ezelőtt a Ligakupában ezüstérmet, majd aranyat nyertek a tolnaiak, majd az Európa Liga selejtezőjében is emlékezetes eredményeket értek el, tehát nem lehet azt mondani, hogy képtelenek lennének jól teljesíteni a kupasorozatokban. Ennek ellenére Haraszti Zsolt ügyvezető a Rangadó.hu érdeklődésére arról beszélt, hogy a Magyar Kupában még soha nem jött ki nekik a lépés.

– Az elmúlt hosszú évek során mindig kiestünk a harminckettő vagy a tizenhat között, tehát esetünkben nem beszélhetünk valami fényes Magyar Kupa-szereplésről. Ráadásul szinte minden évben alacsonyabb osztályú csapat búcsúztatott minket, úgyhogy ez most már sajnos egy tendencia – mondta Haraszti Zsolt. – Szerdán sem voltunk boldogok, mert szerettük volna, ha a Ligakupa mellett a Magyar Kupában is minél előrébb végez a csapat, ezért nem váltott ki valami nagy sikert a társaság a vezérkarnál. Mindenesetre a csapat méltó választ kap a vezetéstől. Hétvégén megint komoly mérkőzés előtt állunk, ezért mától már csak azzal foglalkozunk, de a történteknek meglesznek a válaszlépései, ezt már jeleztük a csapatnak. Érthetetlen számomra, hogy mindig kiesünk, nem hiszem, hogy túl nagy elvárás, hogy a lehető legjobban szerepeljük a kupában.

Haraszti Zsolt elmondta, mivel Pakson immár visszatérő dologról van szó, a vezetésnek van egy nem titkolt alapelve, miszerint ha alacsonyabb osztályú rivális ellen búcsúzik a csapat, akkor a játékosokra pénzbüntetés vár. Ezúttal is ezt léptetik érvénybe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik