NB I

Új tulajdonos a Videotonban

Pap Géza barátságból szállt be a csapatba?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az energetikai tervezést-kivitelezést végző Olajterv Csoport többségét birtokló, Pap Géza tulajdonában álló cég idén kisebbségi részt vásárolt a Videoton focicsapatot működtető Fehérvár FC Kft. tulajdonosában, a Futball-F Kft.-ben – derül ki a cégadatokból.

A Futball-F többsége a Futball Invest 2007 Kft.-é, amelyet száz százalékban a Videoton FC tulajdonosaként ismert Garancsi István jegyez. A Népszabadság megkeresésére Pap Géza közölte, valóban kisebbségi részesedést vásárolt a futballcsapatot tulajdonló társaságban. A vételárat, illetve az ezzel járó pénzjuttatás mértékét nem kívánta megjelölni. A befektetést a Garancsi Istvánnal ápolt másfél évtizedes barátságával indokolta. Az üzletember tavaly vetette fel neki a beszállás lehetőségét, amire igent mondott.

Arra a kérdésre, miért nem szponzorként segíti a csapatot, úgy vélekedett, az szinte kidobott pénz, mivel az Olajtervnek vagy családi pálinkafőzdéjüknek, az Etyeki Czimeresnek nincs szüksége ilyen jellegű népszerűsítésre. A befektetés viszont hosszú távon fialhat.

Ehhez képest érdekesség, hogy korábban az Etyeki Czimeres hirdetése egy éven át volt látható a Videoton FC meccsein, az Olajterv-felirat pedig egyszer tűnt fel a húsvéti felcsúti futballtornán. Meglátása szerint jövőre a csapat már önfenntartó lehet, négy-öt éven belül pedig akár a tíz-húszezres közönség, illetve esetleges nemzetközi szereplések már több százmilliós hozamot is eredményezhetnek.

Érdemes elolvasni a cikk folytatását is, ide kattintva!

Olvasói sztorik