Hírek

Orbán nevezte ki Sisa Tibort?

Sajtóinformáció szerint annak idején maga a miniszterelnök hívta fel a Diósgyőr tulajdonosát...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2010 óta árnyként jelen van a Magyar Labdarúgó Szövetség életében Orbán Viktor, akinek a nyomására távozott már szövetségi kapitány, MLSZ-elnök, tavasszal pedig az ő kérésére alakították át még az utánpótlás bajnokságot is. Ám a hollandoktól elszenvedett vereség után a Fidesz ügyes kommunikációs csapással elterelte erről a figyelmet, és az OTP elnök-vezérigazgatója lett a villámhárító. Miközben a fideszes politikusok focifronton támadják, Csányi a kormánnyal is kemény küzdelmeket vív – írja a hvg.hu.

Egy este megcsörrent Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó, a diósgyőri fociklub tulajdonosának telefonja. A vonal másik végén állítólag maga a miniszterelnök szólalt meg jelezve, tud arról, hogy a csapatának edzőproblémái vannak, majd Leisztinger figyelmébe ajánlotta Sisa Tibort, Kaposvár korábbi edzőjét. Szinte lehetetlen kideríteni – hiába kerestük a vállalkozót ismerősein keresztül –, hogy valóban megtörtént-e ez tavaly júniusban, viszont két, neve elhallgatását kérő, Leisztingert jól ismerő forrás is azt mondta a hvg.hu-nak, a milliárdos azóta többször elmesélte a történetet szűkebb baráti körben.

Egy biztos: 2012 júniusa és novembere között volt a DVTK edzője Sisa, akit annak ellenére neveztek ki, hogy a klub áprilisban még azt deklarálta: inkább külföldi szakembert keres a posztra. Idén júniustól a szerbiai Tomislav Szivics irányítja a csapatot. A diósgyőri eset is azt mutatja, hogy a bevallottan futballmániás Orbán Viktor még az edzői kinevezések, játékosvásárlások szintjén is nyomon követi a magyar foci történéseit, és ha szükségét érzi, személyesen ad tanácsokat a kluboknak. Még az sem zavarta, hogy Leisztingert MSZP-közeli vállalkozóként tartják nyilván, a Fidesz politikusai 2010 előtt folyamatosan támadták az üzletember vállalkozásait.

Érdekes módon viszont a kormányfő nem nyilvánított egyértelmű véleményt a Hollandiával szemben pénteken elszenvedett 8:1-es mérkőzés óta, pedig a Fidesz és az MLSZ elnöke között nyilatkozatháború folyik. Csányi Sándor szerdai sajtótájékoztatóján még azt is megengedte magának, hogy politikai nyilatkozatot tegyen: miután több kormánypárti politikus távozásra szólította fel, ő azzal vágott vissza, hogy „a Fidesz távozását is sokan akarják”.

Érdemes elolvasni a cikk folytatását is, ide kattintva!

A DVTK cáfolta a hvg.hu értesülését, a klub közleménye ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik