NB I

Kínkeserves Fradi-pont

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvár otthonában az élvonal 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló

Kaposvári Rákóczi FC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-0)

Kaposvár, 4500 néző. Játékvezető: Erdős
Kaposvár: Ranilovics – Okuka, Lucas (Pavlovics, 44.), Kovács O., Zámbó – Addo, Babics – Balázs B., Oláh L. (Waltner, 91.), Bőle – Markus (Thian, 86.). Edző: Prukner László
FTC: Jova – Bönig, Jovanovics (Diallo, 84.), Gyömbér, Csukics (Valpoort, 58.) – Buzsáky, Holman, Busai, Józsi – Böde, Somalia. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Markus (57.), Böde (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó helyezett Kaposvári Rákóczi vendége volt a Ferencváros az OTP Bank Liga 11. fordulójának záró mérkőzésén. A vendégek szakvezetője, Ricardo Moniz nem számíthatott Gerson, Mateos, Kurucz, Leonardo, Hidvégi, Jenner és Besics játékára sem.

Álmosan kezdtek a csapatok, az első percekben mezőnyben folyt a játék. A Fradi-játékosok járatták többet a labdát, de komoly helyzet nem alakult ki a kaposvári kapu előtt. A 8. percben láthattuk az első helyzetecskét, de a kaposvári Markus 20 méterről fölé lőtt.

Rengeteg hiba csúszott a játékba, az utolsó passzok egyik oldalon sem sikerültek. A 20. percben Csukics csúsztatott alig mellé egy jobb oldali beadást. Újabb hosszú perceket kellett várni a következő lehetőségre: Buzsáky távoli lövése ment nem sokkal fölé a 34. percben.

Több lehetőség nem is adódott a csapatok előtt, 0-0-al zárult a nagyon gyenge iramot hozó első félidő.

A második játékrész sem kezdődött nagyobb irammal. A Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott, de a Kaposvár is bátran jött előre. Az 57. percben Markus lépett ki a védők között, lekezelte a labdát, majd Jova feje fölött a hálóba bombázott (1-0). A 62. percben Bőle könnyedén megduplázhatta volna a hazai előnyt, de Jova kétszer is óriási bravúrral védett.

Ötlettelen játékkal rukkolt elő az FTC, meghatározó játékosa, Julian Jenner nélkül képtelen volt lendületes támadásokat vezetni. A Kaposvár kontrákkal próbálkozott, de látható volt, hogy a biztos védelmet még ekkor sem akarták feladni a vezetés tudatában.

A hajrában felívelgetésekkel próbálkozott a Fradi, de a tizenhatoson belül tömörülő kaposvári védelem rendre semlegesítette ezeket a lehetőségeket. A 89. percben egy kifejelt szögletet Böde lőtt kapura kapásból, közepes erejű lökete pedig a bal alsóban landolt (1-1). A ráadás elején még Ranilovics is bemutatott egy bravúrt, így az utolsó két percre feltámadó Ferencváros már nem tudta kicsikarni a győzelmet.

Az FTC legutóbb szeptember 14-én nyert bajnoki meccset, tehát ez volt a negyedik nyeretlen meccse megszakítás nélkül.

A mérkőzést Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa és edzője elemezte:

Szegő András korabeli mondását tudnám idézni: hatalmas taktikai csata és óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést. Ezt ő a halálunalmas ökölvívó- és birkózómeccseken használta. Nos, ez a találkozó is egy nézhetetlen gyömöszölés volt a gólig. Prukner László előtt megemelem a kalapom, mert gyengébb csapatát motiválttá tette, és maximálisan ledolgozták a tudáskülönbséget azzal, ami az ő csapataira mindig jellemző, a megalkuvás nélküli futballal.

A Rákóczi vezetést szerezett, a találat számomra kapusgól volt, mert oda ment, ahol Jova Leventének állnia kellett volna. Megjegyzem: két esetben sem adtak tizenegyest a Fradi javára, az első és a második felvonásban is volt egy-egy büntetőt érő kaposvári szabálytalanság. A hazaiak lelkesen és jól futballoztak, az első gólig kiegyenlített volt a játék. Ezután viszont az FTC nagy erőket mozgósított, a somogyiak pedig visszahúzódtak, és beszorultak saját kapujuk elé. A hajrában a Kaposvár már három belsővédővel játszott, ezért a gól előtti beadás hárításának sokkal könnyebb dolognak kellett volna lennie. Böde Dániel szép gólt rúgott, de összességben gyakran fennakadt az akadályokon.

Olvasói sztorik