NB I

Nem mi vagyunk a legrosszabbak

Szomorú tény: a magyar válogatott a miniállamok csapatainak szintjére süllyedt pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ausztrália válogatottja 31-0-ra verte Amerikai Szamoa csapatát, világbajnoki selejtezőn. Ennek immár 12 éve… Európában ilyen jelentős különbségű eredmények nem születnek, ám a hét-nyolcgólos zakó mifelénk sem szokatlan. Persze, eddig csak a miniállamok csapatait győzték le ilyen megalázóan, de most Magyarország is beállít a sorba.
A jelenlegi világbajnoki selejtezősorozat európai divíziójában eddig mindössze három meccsen fordult elő hasonlóan nagy zakó.
A G-csoportban például Liechtenstein rögtön az első fordulóban lemásolta a magyarok péntek esti eredményét (1-8), azzal a különbséggel, hogy az ellenfél Bosznia-Hercegovina volt, ráadásul a miniállam csapata hazai pályán játszott.

A H-csoportban az angolok idén márciusban 8-0-ra győztek San Marino otthonában, ötezer néző előtt. A szünetben már öt volt közte… A magyaroknak a bukaresti kudarc miatt emlékezetes dátum 2013. szeptember 6., San Marino számára viszont az ukrajnai 9-0 miatt fájó…
Nézzünk körül kontinensünkön kívül. Ázsiában már két évvel ezelőtt is a brazíliai világbajnokságra kvalifikáltak, Japán hazai környezetben, 45 ezer néző előtt intézte el Tádzsikisztánt 8-0-ra, Jordánia pedig 9-0-ra győzött Nepál ellen. Ugyancsak 2011-ben játszották a Macau–Vietnam meccset, ami 7-1-es vendégsikert hozott. A hazai szurkolók valószínűleg megérezték a súlyos zakót, mert a mérkőzést mindössze ötszáz néző látta a helyszínen.
Afrikában is ritka a gólparádé, de azért előfordul… Tavaly nyáron Ghána 7-0-ra nyert Lesotho ellen. Igazi csemegéket találunk a közép-amerikai és karibi térségben, például a kanadai válogatott 7-0-s sikerét Saint Lucia szigetén, vagy Haiti szintén 7-0-s diadalát a Brit Virgin-szigeteken, négyszáz néző előtt. A Brit Virgin-szigetek csapata valószínűleg hozzá van szokva a megpróbáltatásokhoz, hiszen Antigua és Barbuda is nyert ellene 8-1-re.

Olvasói sztorik