Hírek

Dzsudzsák elbújt és sírt volna

A hollandiai 1-8 után: „Egy vízilabdameccsen nincs ennyi gól; megint csődöt mondott a védekezésünk.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs legszívesebben elvonult volna sírni; Hajnal Tamás még a serdülőben sem élt át ekkora zakót; Elek Ákos nem akar többet az Amsterdam ArenA-ban játszani; Németh Krisztián a leköszönő kapitányt sajnálja; Korcsmár Zsolt pedig ludasnak érzi magát a zakóban. Magyar reakciók a hollandiai 1-8 után…

Árulkodó jelenet volt: a meccs utáni interjúkra fenntartott vegyes zónában éppen a holland–magyar góljait ismételték, és amikor Devecseri Szilárd öngólját mutatták a képernyőn, a holland újságírók hangosan röhögtek. Ebben benne volt minden. Az, ahogyan a hollandok önfeledten élvezték a sikert, és az is, ahogy a magyar válogatott leégette magát az amszterdami világbajnoki selejtezőn.

A magyar játékosok közül elsőként Bogdán Ádám indult a busz felé, de az egyébként mindig készséges kapus ezúttal nem nyilatkozott, láthatóan zaklatott lelkiállapotban volt. A pályára lépők közül elsőként Németh Krisztián osztotta meg érzéseit a történelmi vereség után.

– Nem tudok mit mondani, nagyon nehéz átélni egy ilyen mérkőzést. Nem így készültünk, sajnos el kell viselnünk ezt a vereséget – mondta a holland Roda csatára. – Nagyon sajnálom, hogy a kapitány lemondott, és köszönjük neki azt a kemény és felelősségteljes munkát, amit értünk végzett. Úgy érzem, hogy nagyon jó mérkőzések vannak a hátunk mögött vele.

A magyar csapat gólszerzője, Dzsudzsák Balázs közölte: legszívesebben elbújna, és egy jó nagyot sírna, talán úgy kijönne belőle minden keserűség.

– Ez nagyon-nagyon sok volt. Szeretjük ezt a játékot, és ezért élünk, de az ilyenekre az ember nincs felkészülve, még ha világsztárok ellen játszik is – beszélt a benne kavargó dolgokról az orosz Dinamo Moszkva játékosa, majd megemlítette, hogy a meccs elején, 0-0-nál többször is létszámfölényben vezethették a labdát a holland védelemre, de ezeket az akciókat nem tudták végigvinni. – Nem Andorra ellen játszottunk, és ez megbosszulta magát. Persze, az is lehet, ha azok közül valamelyiket berúgjuk, akkor hamarabb nekünk esnek, ettől függetlenül azt mondom, a meccs elején még volt keresnivalónk, mert egy az egyben hagytak bennünket elöl, és nagyon sok területünk volt.

Dzsudzsák amiatt is kesergett egy sort, hogy a szokásos forgatókönyv zajlott, vagyis rengeteg gólt kaptak a hollandoktól, a legutóbbi hat egymás elleni találkozón egyszer nyolc, egyszer hét, egyszer hat, egyszer öt, és kétszer négy gólt szedett be csapatunk.

– Egy vízilabdameccsen nincs ennyi gól. Az ember azt várja, hogy a saját tizenhatosunkon belül mi legyünk az urak, ne hagyjuk őket. ha kell, akkor vérezzen valaki, csak ne tudjanak a kapunk elé kerülni – folytatta a gondolatmenetet Dzsudzsák. – Ehhez képest most több gólt kaptunk a saját tizenhatosunkon belülről, ha náluk egy ember volt benn egy beadásnál, akkor is eljutott hozzá a labda. Megint csődöt mondott a védekezésünk. Akinek lennének céljai a jövőt illetően, annak nem biztos, hogy nyolcat kéne kapnia, legyen az ellenfél akár a holland, akár a spanyol válogatott.

Korcsmár Zsolt a meccset megelőző sajtótájékoztatón még abban bízott, hogy eredményes lehet a csapat, és versenyben maradhatnak a világbajnoki selejtezőért, de ahogy többen, úgy ő is pocsék napot fogott ki, az első félidőben két gólban is benne volt.

– Borzasztóan érzem magam, én is ludas vagyok ebben a vereségben. Nagyon bánt, hogy ilyen eredményt értünk el, mind a csapat teljesítménye, mind a sajátom óriási csalódás – nyilatkozta Korcsmár.

A védő szerint ennyivel nem jobbak a hollandok, de kijött, hogy mekkora különbség van a két csapat játéktudása között. Korcsmárt megviselte Egervári lemondása, mert egy nagyon jó embert és szakembert ismert meg a személyében.

– Egyrészt megértem a döntését, másfelől sajnálat van bennem, mert nála kerültem be a válogatottba, együtt értük el a sikereinket, aztán együtt értük el a kudarcokat, sajnálom, hogy ő van ebben a helyzetben most – folytatta a hátvéd, aki szerint a szünetben az volt a terv, hogy legalább a tisztes helytállás sikerüljön, ennek ellenére a fordulás után is úgy játszottak velük a hollandok, mint macska az egérrel. Korcsmár megérti, hogy a szurkolók csalódottak egy ilyen vereség után, és nem tudja, mennyien lesznek a helyszínen Andorra ellen, de ők győzelemre készülnek kedd este – írja az origo.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik