Hírek

Egervári Sándor lemondott

A Hollandia elleni 8-1-es vereség után távozott a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szakember a világbajnoki selejtezőt követő sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról.

A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást, és kedden az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest.

A továbbjutás, illetve a kiesés kérdése matematikailag továbbra sem dőlt el a csoportban. Ha kedden a hollandok győznek Isztambulban, az észtek Bukarestben, a magyarok pedig Andorra ellen, a Puskás-stadionban, akkor a mieinké a második hely.

A sportvezető hozzátette: a válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja, ugyanakkor reméli, hogy a drukkerek ott lesznek majd kedden a Puskás Ferenc Stadionban kedden, Andorra ellen.

– A holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez – mondta Egervári Sándor a sajtótájékoztatón. – Váratlanul ért ez a nagy különbségű vereség, még az első negyedóra után is voltak biztató momentumok, de utána sajnos beleszaladtunk a késbe, és szétestünk a végére. Gratulálok a holland csapatnak a csoport első helyéhez és a mai teljesítményhez. Minden tekintetben felülmúltak minket, kiválóan játszottak, de ehhez mi is asszisztáltunk. Felelősséggel tettem eddig a dolgomat, de ilyen vereség után úgy tisztességes, hogy felajánlottam a lemondásomat. Ez akkora pofon a magyar labdarúgásnak, hogy így éreztem helyénvalónak. Úgy gondolom, hogy három év munkája nem vész el, de egy ilyen vereség után az a becsületes, ha egy kapitány felajánlja a lemondását. A játékosokra nem tudok haragudni, de sajnálom, hogy így ért véget egy hároméves munka, azonban egy nyolc-egyes vereség után kötelességemnek éreztem lemondani.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, nyolcszor döntetlent ért el és kilencszer kikapott.

Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelte csapata teljesítményét.

– Az egész találkozón kiválóan futballoztunk, szinte minden támadásunk veszélyes volt, ráadásul ahogyan a mi játékosaink egyre magabiztosabbak lettek, úgy a magyarok elvesztették az önbizalmukat – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Louis van Gaal.

A tréner az MTI-nek adott későbbi rövid interjújában elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy visszavegyen a meccs előtt is biztos világbajnoki résztvevő csapata a tempóból.

– Nem, én soha nem kérek ilyet. Mindenképpen egy olyan mérkőzést akartunk játszani, amelyen kilencven percen keresztül folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, szerencsére ezt sikerült megvalósítanunk, és most nem csak a találkozó egyharmadában, vagy felében pörögtünk a megfelelő fordulatszámon – mondta van Gaal kapitány.

Olvasói sztorik