NB I

Kanadából a játékosbörzére

Botlik Dániel a Toronto Vasas kapusa is volt, most a pedig a HLSZ Drafton próbál szerencsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lezárult a HLSZ Draft első hete. Mint ismert, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete néhány év után újra megrendezi játékosbörzéjét, amelyen a szerződéssel nem rendelkező, korábban magasabb osztályokat megjárt labdarúgók mutathatják meg képességeiket edzők, klubvezetők és játékosügynökök előtt, ezáltal szerződéshez juthatnak. A csepeli stadionban rendezett edzőtábor hétfőn vette kezdetét. A játékosok között egy olyan kapust is találunk, aki a tavalyi szezonban még az első osztályban szerepelt, igaz, nem Magyarországon, hanem Kanadában.

Botlik Dániel, a Toronto Vasas korábbi hálóőre a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jó lehetőség számára a mostani játékosbörze, és szeretne minél magasabb osztályú csapathoz szerződni.

– Nagyon jó dolognak tartom ezt a draftot, hiszen meg tudom mutatni magam, és lehetőségem van arra, hogy leigazoljon egy csapat – kezdte a 23 éves Botlik. – Egyelőre heten vagyunk, de bízom benne, hogy leszünk még többen is. Úgy gondolom, hogy nagyon jó színvonalú edzéseken vehetünk részt. Szeretnék minél magasabb osztályú klubnál elhelyezkedni.

A feltörekvő kapus Magyarországban korábban már számos csapatban védett mielőtt Kanadába került volna.

– A Vasasban nevelkedtem kilenc évig, aztán futballoztam a REAC-ban, és a Honvédban is. Később a III. Kerületi TVE-hez kerültem, aztán megfordultam még a Lombard Pápa, a Dunakeszi és a RAFC csapatában is. Innen kerültem kétezer-tizenkettő áprilisában a kanadai első osztályú Toronto Vasas együtteséhez, ahova Deák László hívott.

Bő két évvel ezelőtt, 2011 nyarán egy spanyolországi próbajátékra is lett volna lehetősége, de a megbeszélt július vége helyett csak augusztus közepén kellett kiutaznia, amit nem vállalt, nehogy negatív válasz esetén idehaza klub nélkül maradjon.

A hálóőr elmesélte, hogy nem mozognak nagy pénzek a kanadai futballban, de a színvonalra és a körítésre nem lehetett panasza. Botlik egyébként burkolóként keresi manapság a kenyerét, de a fociból szeretne megélni.

– A kanadai bajnokság színvonala elég magas volt, a körítés pedig első osztályú, de pénz nincs a fociban, más sportágak népszerűek inkább, azokban mozognak a komoly összegek. Ami még fontos, hogy a játékosok hozzáállása és mentalitása is különbözik az itthoni viszonyoktól, teljesen más szemléletűek. Egy év után, idén márciusban családi okok miatt tértem haza. A futball mellett burkoló a szakmám, és ebben is tevékenykedek, de szeretnék a futballból megélni – mondta a fiatal kapus, Botlik Dániel.

Jöttek-mentek

Botlik Dániel mellett többen távoztak a közelmúltban a torontói magyar csapattól. Kolozsi Márk például az NB III-as Tiszaújvárost, Kollega Krisztián a másodosztályú Szigetszentmiklóst, Finta Zoltán pedig Ausztriát választotta. Több ismert érkezője is van a kanadai együttesnek: Igor Pisanjuk a budapesti Vasastól, Erik Lupták az NB II-től elbúcsúzott Putnoktól, Csák Károly a harmadosztályú Diósdtól, Barna László pedig Hajdúböszörményből érkezett.

Olvasói sztorik