Hírek

Októberben újra lesz HLSZ Draft

Kétszer is együtt edzőtáborozhatnak és játszhatnak a jelenleg szerződés nélküli labdarúgók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete néhány év szünet után újra megrendezi a HLSZ Draftot. Idén nyáron is rengeteg labdarúgó váltott klubot, vagy a korábbi szerződése megszűnése után másik csapatot talált magának. Azonban a bajnoki rendszer minden korábbinál radikálisabb átszervezése következtében a másod-, illetve harmadosztályú együttesek létszáma jelentősen csökkent, így sokan szerződés nélkül maradtak, és jelenleg nem tartoznak egyetlen klub kötelékébe sem. Nekik igyekeznek segíteni azzal, hogy nyugat-európai, illetve skandináv mintára 2005 után újra megrendezésre kerül a HLSZ Draft.

Ez egy olyan játékosbörze, amely során a szerződéssel nem rendelkező, korábban magasabb osztályokat megjárt labdarúgók megmutathatják a képességeiket edzők, klubvezetők és játékosügynökök előtt, ezáltal szerződéshez juthatnak. Fontos tudni, hogy a szabadon igazolható játékosokat nem köti az átigazolási időszak, tehát az év bármelyik napján aláírhatnak új klubjukhoz.

A 2013–2014-es bajnoki idényben két alkalommal, ősszel és tavasszal is megrendezésre kerülő esemény első felvonására októberben kerül sor a csepeli stadionban. A két hétig tartó „mini edzőtáborban” a résztvevő játékosoknak edzéseken, és komoly ellenfelek ellen lekötött edzőmérkőzéséken lesz alkalmuk bizonyítani rátermettségüket. A legjobbaknak a helyszínen jelenlévő klubok képviselői azonnal szerződést kínálhatnak.

A HLSZ honlapján közzétett felhívás az NB I-es, NB II-es és NB III-as együttesek csapatkapitányaihoz, játékosaihoz is szól, hiszen ők értesíthetik szerződéssel jelenleg nem rendelkező korábbi társaikat, ismerőseket erről a lehetőségről. A részvétel feltétele, hogy az illető korábban az első három osztály egyikében szerződtetett labdarúgó volt.

Az eseményre Pető Zoltánnál (+36 30 958 16 60) és Szélpál Tamásnál (+36 1 237 60 50), vagy a HLSZ hivatalos e-mailcímén (profifoci@profifoci.hu) lehet jelentkezni.

A HLSZ Draft részletes programja ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik