NB I

Priskin nagy visszatérése: mesterhármas!

Az Alanyija magyar csatára az Orenburg csapatát tömte ki az orosz másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn is folytatódnak a magyar érdekeltségű összecsapások a külföldi bajnokságokban. Gyűjtőcikkünkben ma Priskin Tamás, valamint a német Greuther Fürth két légiósa, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt kap főszerepet.

A Priskin Tamást foglalkoztató Alanyija Vlagyikavkaz az Orenburg csapatát fogadta az orosz másodosztály 16. fordulójában. A találkozót a hazaiak a második, a vendégek a hetedik pozícióból várták. A magyar csatár kezdőként lépett pályára a mérkőzésen, és mesterhármasával (22., 44. és 49. perc) egymaga eldöntötte a 3-0-ra megnyert meccset. Győzelmével az Alanyija ideiglenesen a tabella élére állt.

Érdekesség, hogy ez volt Priskin első mérkőzése a jelenlegi szezonban, ugyanis korábban sérült volt, az utolsó nyári felkészülési mérkőzésen részleges térdszalagszakadást szenvedett. Nyilvánvalóan ez az oka, hogy edzője a 73. percben lecserélte.

A német duó veresége

Két olyan csapat találkozott hétfő este az Espirit Arenában, amely tavaly még a Bundesligában küzdött a bennmaradásért – sikertelenül. A másodosztály középmezőnyében tanyázó Fortuna Düsseldorf a forduló előtt az első helyen álló Greuther Fürth csapatát látta vendégül. A vendégeknél Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet. Jól kezdték a meccset, hiszen már a 16. percben vezetéshez jutottak Florian Trinks szép szabadrúgása révén.

A hazaiak edzője Mike Büskens nagy fejmosást tarthatott a szünetben, hiszen a második félidőre teljesen más hozzáállással érkezett ki a Fortuna. Az egyenlítőgólra nem is kellett sokat várni, a holland csatár, Charlison Benschop az 52. percben volt eredményes, majd három perccel később a vezetést is megszerezte csapatának. Több gól már nem született, hiába próbálkozott még a 92. percben is a vendégcsapat, maradt a 2-1-es hazai siker, amellyel a Fürth lecsúszott a második helyre, a Köln mögé. Mindkét magyar végigjátszotta a meccset, ami jó erőpróba lehet számukra a hollandok elleni, pénteki világbajnoki selejtezőre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik