NB I

Tíz perc alatt eldőlt

A Videoton 2-1-re nyert Pápán; a végeredmény már az első félidő tízedik percében kialakult.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Videoton FC 1-2 (1-2)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Mecsinovics, Rodenbücher, Présinger (Németh M., 73.) – Quintero, Sekour, Orosz M. (Eszlátyi, 82.), Makszimovics, Szabó O. (Kenesei K., a szünetben) – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Pápa: Calatayud – Szolnoki, Gyepes, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., V. Gomes – Paraibá (Mamadu, 88.), Kleinheisler (Zé Luis, 63.), Nildo – N. Nikolics (Torghelle, 72.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Griffiths (10.), illetve N. Nikolics (2., 6.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Dlusztus András, Goran Marics, Király Botond, Nagy Sándor és Peter Struhar sérülés, Zoran Supics pedig eltiltás miatt hiányzott. A székesfehérváriak Juhász Roland és Kovács István játékára nem számíthattak.

A Videoton játékosai rendkívül sportszerűen egy Gyógyulj meg, Akeem! feliratú transzparenst feszítettek ki, így üzentek a szívinfarktuson átesett Fradi-játékosnak.

A második percben Szolnoki Roland nagy bedobása után Gyepes Gábor és Paraibá fején is megcsúszott a labda, Nemanja Nikolics pedig közelről a hálóba bólintott (0-1). Négy perccel később Stopira beadását Nikolics az ötösről a kapuba fejelte, három hazai védő csak nézte (0-2). A tízedik percben már a harmadik gólt láthattuk: Orosz Márk szabadrúgását Griffiths szenzációs mozdulattal, sarokkal továbbította a hálóba (1-2).

A 13. percben Orosz távoli szabadrúgásába Mecsinovics belefejelt, de Calatayud óriásit védett. Közben egyébként lest jelzett az asszisztens. Ez volt az első helyzet a meccsen, amelyből nem lett gól. A másik oldalon Nildo beadásáról középen Nikolics és Paraibá is lemaradt, pedig nagy helyzetben voltak. A 18. percben is kimaradt egy nagy lehetőség: Quintero szöglete után három pápai játékos is fejelhetett, végül Makszimovics lőtt, de újra szögletre pattant a labda. A következő sarokrúgás is veszélyes volt, de gól ebből sem született.

A viharos első húsz perc után némileg visszavettek a csapatok, aztán a 29. percben Orosz Márk szabadrúgását, Griffiths fejelte kapura, de Calatayud ismét nagyot védett. A 38. percben Nildo lépett ki, majd néhány lépés után a hálóba lőtt, de az asszisztens ismét lest jelzett, ezért a játékvezető nem adta meg a találatot. Tévesen, mert a fehérvári játékos a védők vonalából indult. A másik kapu előtt Orosz passzát Sekour lőtte mellé.

A székesfehérváriak hiába kerültek gyorsan kétgólos előnybe, a hazaiak szépítettek, és az egész első félidőt tekintve a két együttesnek ugyanannyi lehetősége volt.

Lagymatag kezdést hozott a második felvonás. Nikolics és Kleinheisler, illetve Kenesei próbálkozott, de számottevő veszélyhelyzetet egyikük sem tudott teremteni. A 67. percben már Szűcs Lajos bravúros vetődése is kellett, hogy Nildo remekül helyezett, erős lövéséből ne szülessen gól. A 79. percben Vítor Gomes szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A 85. percben egy szöglet után Griffiths fejelt a kapufára.

A székesfehérváriak rendkívül intenzív kezdését nem követte hasonló folytatás. A meccs összképe alapján a döntetlen lenne a reális végeredmény.

– Egyik csapat sem állt be védekezni, ez tíz perc alatt három gólt eredményezett, bár mindhárom védelmi hibának köszönhetően született – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – A folytatásban is rengeteg figyelmetlenség és pontatlan védekezés volt jellemző, különösen a Videoton részéről. A szélről belőtt labdák és a pontrúgások esetében nagy problémák voltak, nem tudom, miből adódott ez a meg nem értés a védők részről. Több lehetősége volt a Pápának, levegőben lógott az egyenlítés. A második félidő a Videoton kedve szerint alakult, mert nem kellett nyíltan játszani a vezetés tudatában. Nem is tudtak helyzet kialakítani a hazaiak, egészen a nyolcvanötödik percig. Felállt védelem ellen sansztalan volt a Lombard. Nagyon jól indult a találkozó, de akkor lenne szép az összkép, ha kilencven percen keresztül képesek lennének ugyanolyan ritmusban futballozni. Elfogadható meccs volt, amelyen a vendégek győzelme megérdemelt.

Olvasói sztorik