NB I

Pápán vendégeskedik a listavezető

Az ötödik helyen álló Pápa otthonába látogat a listavezető Videoton az élvonal kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A székesfehérváriaknak papíron egyértelműen nehezebb dolguk lesz, mint közvetlen üldözőjüknek, a 15. helyezett Puskás Akadémiához utazó Ferencvárosnak.

A bajnokság első nyolc fordulóját követően szoros az élmezőny, a 19 pontos Videotont ugyanis csupán egyetlen ponttal lemaradva követi az FTC, hárommal a harmadik Debrecen, és néggyel a negyedik Diósgyőr.

A pápaiak jól szerepeltek eddig, 13 ponttal állnak, ugyanakkor rossz előjel számukra, hogy elsősorban idegenben voltak eddig eredményesek. Pályaválasztóként négy meccsen mindössze négy, vendégként viszont négy találkozón kilenc pontot gyűjtöttek, ez utóbbi mérlegük a legjobb a ligában.

A találkozó esélyese egyértelműen a Videoton, amely jó formát mutat eddig a szezonban, igaz, a legutóbbi fordulóban, a Kecskemét ellen hazai pályán csak nagyon nehezen, 1-0-ra tudott nyerni.

Az FTC az Újpest elleni rangadó 3-1-es megnyerése után magabiztosan látogathat az újonc, s eddig mindössze négy pontot gyűjtő Puskás Akadémiához. A ferencvárosi játékosok azonban az ősi rivális felett aratott siker ellenére sem lehetnek feldobottak, szerda este ugyanis trinidadi csapattársuk, Akeem Adams szívinfarktust kapott, s állapota jelenleg is súlyos.

A harmadik helyen álló Debrecen a Győrben elszenvedett sima vereség után fogadja majd az MTK-t. A DVSC vendégként gyengén teljesít a szezonban, ám kirobbanó hazai formájában bízhat: eddig hat mérkőzésből hat győzelem a mérlege otthon.

A címvédő ETO a gyenge szezonkezdés, valamint a DVSC legyőzése után már a hetedik helyen áll, s hárommeccses győzelmi sorozatát szombat este, Kecskeméten folytathatja.

OTP Bank Liga, 9. forduló

Szeptember 27. péntek

19 óra: MVM Paks – Mezőkövesd-Zsóry, játékvezető: Kassai (TV: Duna)

Szeptember 28. szombat

14 óra: Lombard Pápa Termál FC – Videoton FC, játékvezető: Farkas Á. (TV: Duna)

16 óra: Kaposvári Rákóczi – Diósgyőri VTK, játékvezető: Szabó Zs.

16 óra: Puskás Akadémia – Ferencvárosi TC, játékvezető: Németh Á. (TV: Sport1)

18 óra: Bp. Honvéd – Szombathelyi Haladás, játékvezető: Solymosi (TV: Sport1)

20 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Győri ETO FC, játékvezető: Vad II (TV: Sport1)

Szeptember 29. vasárnap

16.30: Debreceni VSC-TEVA – MTK, játékvezető: Erdős (TV: Duna)

18.30: Újpest FC – Pécsi MFC-Matias, játékvezető: Bognár T. (TV: Sport2)

Olvasói sztorik