NB I

A nap híre: Buzsáky a Fradiban

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a csütörtöki nap híre, miszerint a Ferencváros leigazolta Buzsáky Ákost:

A 31 éves középpályás mostanság nagyon eltűnt a szemünk elől, pedig korábban Magyarország egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. A Portóba igazolására nagyon sokan felkapták a fejüket, aztán Angliában is elég sokat játszott, de a sérülése után eltűnt, keveset lehetett hallani róla.

Aki személyesen ismeri, tudja, hogy istenáldotta nagy tehetség. Lehetett tudni, hogy hetek óta a Fradinál készül, benne volt a levegőben, hogy leigazolják, mégsem szállingóztak róla olyan pletykák, hogy egyeztetnek, vagy nagyon közel állnak az aláíráshoz, ezért volt bombahír, hogy megegyeztek. Az FTC nem igazolt rossz játékost, de nem tudni, milyen állapotban van. Persze, Ricardo Moniz biztosan pontosan tudja, hol fogja használni.

Mostanság a Ferencvárosé a legtöbb légiós játékperc, ezért is üdvözlöm egy magyar játékos érkezését. Jó néhány évvel ezelőtt Erwin Koeman szövetségi kapitányi munkássága idején szinte mindig kerettag volt, és elég sokat játszott is. Most nem tudott a válogatott közelébe kerülni a kálváriája miatt. Már kezdett feledésbe merülni, pedig annál jobb futballista, hogy csapat nélkül legyen. Remek támadó középpályásról van szó, kérdés, hogy ebben a borzasztó légiós dömpingben mennyit fog szóhoz jutni.

Tudjuk, hogy a Fradi nem csak a bajnokságra készül, hanem a Ligakupára és a Magyar Kupára is, és szeretne kikerülni a nemzetközi porondra. Márpedig ehhez nem elég 15 játékos, hanem bő keret szükséges, mert sérülések, fáradtság és formahanyatlás mindig közbejöhet. Magyar szinten a csapat segítségre tud lenni Buzsáky, hiszen a kvalitásai adottak a magyar ligához. Egy-két éve még Angliából kaptunk jó híreket róla, vezéregyéniség volt, és több klub szerette volna leigazolni. A magyar mezőnybe színt fog vinni a játékával és az emberi kvalitásaival is. Kérdés, mennyit fog játszani, és nem kidobott pénz-e a szerződtetése, mert a keret nem kicsi…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik