NB I

Sokat kell dolgozni

Kleinheisler László elmondta, nehéz lesz a jól fejelő Juhász Roland pótlása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már nincs hibátlan csapat az OTP Bank Ligában. A négy forduló után százszázalékos Videoton legutóbb a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában lépett pályára. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, Pátkai Máté vezető találatára ugyanis Juhász Roland révén tudott válaszolni a vendég együttes.

A Videoton gólja előtt Kleinheisler László ívelte középre a szögletet. A 19 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon örül, hogy immáron másodszor adott gólpasszt a bajnokságban.

– Sokat kell dolgozni azért, hogy megragadjon a Videoton kezdőjében?
– Nagyon sokat kell tenni azért, hogy a kezdőben szerepelhessek – mondta Kleinheisler László. – Próbálok mindig száz százalékot kiadni magamból, mind az edzéseken, mind a meccseken. Meg is érzem, hogy más az iram a Videotonban, mint a korábbi csapatomnál. Általában a hetvenötödik, nyolcvanadik perc körül el szoktam még fáradni a tétmeccseken.

– Nyugtatólag hat önre az edző bizalma?
– Egyértelműen pozitívum, hogy bízik bennem a vezetőedző. Sokat bíztat a pálya széléről, rám szól, hogy bátran menjek előre. De nem csak ő, hanem az egész csapat nagyon segítőkész, mindenki támogat abban, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsak.

– A Győr elleni teljesítményével, illetve az elért eredménnyel elégedettek lehetnek?
– Úgy gondolom, a győri egy-egyes döntetlen nagyon jó eredménynek számít. Mindkét csapatnak voltak a helyzetei, mi is és ők is hagytunk ki ziccereket. Ezeket persze be kellett volna lőni, de így sem lehetünk csalódottak az egy ponttal. Úgy érzem, amit kért tőlem az edző, azt végrehajtottam, így a saját produkciómmal sem vagyok elégedetlen. Örülök neki, hogy immáron másodszor sikerült gólpasszt adnom, és ezzel is segíthettem a csapatot.

– Az említett két passzt az a Juhász Roland váltotta gólra, akit most egy időre nélkülözni kényszerülnek. Megvan már a társ, aki kéri majd a labdákat a pontrúgásoknál?
– Nehéz lesz Roland helyettesítése, nagyon fog hiányozni a csapatnak. Ő az egyik legmagasabb játékos a csapatban. De vannak még jól fejelő társaink, így biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk találni azt az embert, aki helyettesíti őt a pontrúgásoknál. Sokat kell gyakorolnunk, és akkor a továbbiakban is veszélyt tudunk okozni.

– Akár már a vasárnapi, MTK elleni bajnokin is.
– Mint ahogy minden fordulóban, úgy most is nagyon nehéz meccs vár ránk. Nem foglalkozunk az MTK gyengébb szezonrajtjával, alaposan felmérjük az ellenfelünket, és igyekszünk a saját játékunkat játszva megnyerni a mérkőzést.

Olvasói sztorik