NB I

A nap híre: kis magyar átigazolási körkép…

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a csütörtöki nap híre, miszerint több klub is átigazolásokat jelentett be:

Vegyük sorra a csütörtöki nap eseményeit. Gyepes Gábor körülbelül a hatodik középhátvéd a Videotonnál. Nem rossz labdarúgó, szép karriert futott be. Az újságírók és a szurkolók hajlamosak kiélezni az ő személyét az öngólokra. Tény, hogy voltak ilyen esetek, de egy külföldön is kipróbált védőről beszélünk. A fehérváriaknál ott van Vinicius, Caneira, és Juhász Roland is, aki nem fél évre dőlt ki, csak néhány hétre. Erre az átigazolásra sokan felkapták a fejüket, én nem annyira.

Viszont a Rafael Burgos-ról szóló híren már meghökkentem. A győriek már tavaly decemberben szerették volna megszerezni, fél éven keresztül vadásztak rá, és augusztusban végül leigazolták. Három meccset játszott, de nem nyújtott emlékezetes teljesítményt. Kérdésem: mit láttak benne, illetve miért csak ilyen teljesítményre volt képes az ETO-ban? Én már Kecskeméten is színésznek tartottam. Ha Diósgyőrben Rudolf Gergelyt próbálják vele pótolni, üzenem, hogy nem fog sikerülni. Valószínűleg csak azért akarja megkaparintani a DVTK, mert támadó, és nem festő-mázoló. Szivics láthatott benne valamit a kecskeméti időszakban, mert Győrben tényleg nem alkotott maradandót.

Olvasom, hogy Diaby huszonkét meccs után távozott a Honvédtól. Egyszer valaki benne is látott valamit… Két dolog lehetséges. Az egyik, hogy a menedzserek nagyon mókáznak, tehát valami mutyi van a dologban, vagy nagyon hülyék. A másik, hogy a játékos beleszürkült a magyarországi nihilbe, esetleg elvitte őt a pesti éjszaka, a pesti lányok.

Egy újabb hír: a Kaposvár leigazolta azt a brazil játékost, aki korábban a német Bayer Leverkusen és a Kaiserslautern tagja volt. Bár nem tudom, hogy ott melyik csapatban játszott, de ha csak az ifiben, az is tiszteletre méltó. Viszont a Vasasban miért nem hallottam róla?

Szintén a közelmúltból származik a Debrecen román csatárának az esete, aki próbajátékon vett részt, leigazolták, nem játszott egyetlen tétmeccset sem, majd elküldték. Valaki őt is leigazolta. Ha mondjuk egy rejtett sérülése volt, akkor nyilatkozzák ezt! De nem hiszem, hogy erről lenne szó, úgyhogy gratulálok annak, aki leigazolta.

Ezek az átigazolások érthetetlenek, hiszen az említett játékosokra kidobott pénz nem TAO-forrásból származik, hogy amíg tart, addig mindenképpen el kell költeniük. De nem kis iróniával hozzáteszem: sok sikert ezeknek a kluboknak…

Olvasói sztorik