NB I

A nap híre: Debreceni András

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint Debreceni András a Diósgyőr csapatához igazolt:

Az U20-as világbajnoki bronzérmes védővel kapcsolatban olvasni lehetett, hogy már télen is felvetődött a Diósgyőrbe igazolása, de akkor még nem lett belőle semmi, ezért november óta komoly tétmérkőzésen nem lépett pályára. Bár korábban a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, az csak nyaralás-válogatottság volt, hiszen azon a poszton komoly vetélytársai vannak ahhoz, hogy hosszú távon beférjen a keretbe. Nem bántom a kispestiek második keretét, de ott készülni és meccset játszani, az nem összehasonlítható az élvonallal, hiszen az első osztályban is vannak olyan mérkőzések, amiken elalszunk.

Diósgyőrben egyelőre a védekezés és a támadás sem állt össze, ezt láthattuk a múlt hétvégén is. Debreceni hosszú hónapok óta nem játszott komoly meccset, nincs a legjobb állapotban. Bár a meccsterhelés a legjobb terhelés, de meglepődnék, ha már az Újpest ellen pályára lépne.

Rudolf Gergely esetében nagyon jó alternatívát láttam a diósgyőri szereplésében, hiszen a DVTK-nál vannak célok, tervek, illetve megfelelő anyagi és infrastrukturális háttér. Neki mégsem sikerült, bár nem szeretnék párhuzamot vonni a két játékos között, hiszen nem azonos életkorról, múltól és posztról beszélünk.

Megjegyezném, hogy Debreceni András a Honvédnál csapatkapitány volt, kupagyőztes volt, de amikor nem írta alá a szerződéshosszabbítást, ő is ugyanúgy kegyvesztetté vált, mint a többi sorstársa. Magyarországon ez is előfordulhat… Biztos remekül tudták őt pótolni a ghánaiakkal meg a tobagóiakkal.

Kíváncsian várom, hogy Tomiszlav Szivics keze alatt hogyan, és mennyi idő alatt találja meg a helyét egy olyan közegben, ahol a szurkolók és a vezetők is fokozottan figyelik, hogy az új játékosok milyen teljesítményt képesek nyújtani.

Olvasói sztorik