Nem kell a rutintalanságra fogni

Polonkai Attila úgy véli, csapatként kerültek gödörbe, és csapatként is másznak ki belőle.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Puskás Akadémia az OTP Bank Ligában. Az együttes a legutóbbi fordulóban a Honvéd otthonában kapott ki 3-0-ra. A felcsútiak ezzel továbbra is győzelem nélkül állnak, csupán egy, a Pápa ellen szerzett pont árválkodik az újonc csapat neve mellett a tabellán.

A Puskás FC rutinos játékosa, Polonkai Attila a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nem szabad a tapasztalatlanságra fogni a vereségeket. Hozzátette, a rutinosabb játékosoknak is több a dolguk a fiatalokkal, de csapatként ki tudják javítani a hibáikat.

– Mennyire írható az elmúlt három vereség a csapat rutintalanságának számlájára?
– Egyáltalán nem szeretném kiélezni a fiatalokra a szereplésünket, és nem is szabad ezt tenni – magyarázta Polonkai Attila. – Csapatként kerültünk ebbe a gödörbe, és csapatként is mászunk ki belőle. Persze kicsit nehezebb a dolgunk, hiszen rendszeresen hat-hét olyan fiatal lép pályára, akik abszolút újoncnak számítanak az élvonalban. Könnyebb dolguk lenne a beilleszkedéssel, ha egy kész csapatban, kettesével, hármasával kapnák meg a bizalmat. De mint mondtam, nem szabad a fiatalokra fogni ezt a rosszabb szériát, csapatként kell megoldanunk a feladatainkat.

– Több felelősség hárul ilyenkor egy rutinos játékosra?
– Mindenképpen. Mindig azon gondolkozom, hogy egy adott szituációban én mit csináltam volna, és hogyan tudok segíteni a fiatalabb játékostársamnak. Sokat beszélgetünk, a pályán is igyekszünk minél többet kommunikálni. Lassan a tapasztaltabb játékosaink is felépülnek a sérüléseikből, így még magabiztosabbak lehet a játékunk. Főleg a labdatartásnál, támadásvezetésnél kell segítenünk, hiszen az akadémiáról érkező játékosokban még megvan az a fiatalos hév, ami miatt ezeket a szituációkat nem mindig mérlegelik megfelelően, és többször hoznak olyan döntéseket, melyet követően futnunk kell az ellenfél után.

– A vezetőedzőjük, Benczés Miklós szerint a versenyhelyzet sem volt eddig kellően megoldva a csapaton belül.
– Ha a mester így látja, akkor lehet benne valami. Személy szerint ezt nem vettem észre, úgy látom, mindenki pályára akar lépni az NB I-ben, és ennek érdekében mindent meg is teszünk az edzéseken, mérkőzéseken. A csapatszellem is rendben van, és a játékunkkal sem volt gond. Legalábbis a találkozók elejét jól kezdtük, aztán szinte mindig becsúszott egy-egy elkerülhető gól, és ez megtörte a lendületünket. Azon dolgozunk, hogy ezeket a helyzeteket elkerüljük, és ne kövessünk el ilyen hibákat a folytatásban.