NB I

A Haladás volt a legszimpatikusabb

Gyurcsányi Zsolt szerint taktikában még sokat kell fejlődnie a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombathelyen folytatja pályafutását a magyar teremlabdarúgó-válogatott kiválósága, Gyurcsányi Zsolt. A 32 éves játékos az előző idényt a ciprusi Sztrovolosz együttesénél töltötte, onnan igazolt haza a Haladáshoz.

A játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több ajánlatot is kapott a nyár során, melyek közül a szombathelyi megkeresés nyerte el leginkább a tetszését. A válogatott kapcsán a kapitányváltást nem kívánta kommentálni, de hozzátette, a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy számoljon vele a nemzeti együttes szakvezetése.

– Keresték esetleg máshonnan is? Mi döntött Szombathely mellett?
– Volt más megkeresésem is a nyár folyamán, de a Haladás ajánlata volt a legszimpatikusabb – magyarázta Gyurcsányi Zsolt. – A város is nagyon barátságosnak tűnik, mindenképpen egy ilyen helyre szerettem volna költözni a családommal. Éltem már három évet Győrben, hasonló város Szombathely is. Nem szeretem a nagy nyüzsgést, egy csendesebb helyet kerestünk a családdal. Itt is megvan minden, ami kell, ráadásul öt percen belül bárhol ott tudok lenni.

– Nem csak a pályán belül, hanem azon kívül is számít önre Horváth Levente vezetőedző. Felkészült a mentor-szerepre?
– Gyakorlatilag már az előző csapatomnál, Cipruson is hasonló helyzetben voltam, ez nem lesz új dolog számomra. A játékostársakkal már összeismerkedtünk, szokjuk a játékot. Taktikában sokat kell fejlődnünk, ami a Győrnél és a Berettyóújfalunál megvan, ahhoz itt a Haladásnál még időre lesz szükségünk.

– Szombathelyről mennyire lesz könnyebb bekerülni a válogatottba?
– Cipruson is szem előtt voltam, mindig megkaptam a meghívómat a nemzeti csapatba, de sajnos sérülések miatt nem tudtam vállalni a játékot az elmúlt időszakban. Mindent meg fogok tenni a Haladásban azért, hogy az új szövetségi kapitány is számoljon velem, és a továbbiakban is ott legyek a válogatottban.

– Az Európa-bajnoki pótselejtezőkön Ukrajna lesz az ellenfél. Milyen esélyekkel vágnak neki a párharcnak?
– Nem szabad leírni az ukránokat, még akkor sem, ha most egy fiatalabb kerettel szerepelnek a selejtezőn. Tudni kell, hogy náluk nyolc-kilencéves korban elkezdődik a futsal-oktatás, így a húsz-huszonkét éves játékosok már komoly tudással rendelkeznek. Úgy érzem, hazai pályán mindenképpen mi leszünk az esélyesek, de idegenben már jóval nehezebb dolgunk lesz, sok múlik az ukrajnai első mérkőzésen.

Olvasói sztorik