NB I

A PMFC vezetése most “még” kiáll a szakmai stáb mellett

Rosszul indult a szezon a PMFC-MATIAS számára, ám a klubnál - bár csalódottak a nulla pont miatt - nem kapnak büntetést a játékosok, az edzőpáros pedig továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát.

Kapcsolódó cikkek

Matyi Dezső által “elfogyasztott edzők”
Nagy Tamás – 59%
Róth Antal – 70%
Botos Antal – 73%
Márton Gábor – 17%
Várhidi Péter – 69%
Kiss László – 65%
Mészáros Ferenc – 60%
Mink Olivér – 4%
Supka Attila – 37%

Lőrinc-Márton páros:
2012/2013: 46%
2014/2014: 0%

%= megszerzett pont / megszerezhető pont

Gyorsan szeretnél értesülni a baranyafoci.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Klikk és like a Facebook-on az egyedülálló PMFC hírekért! Itt nem csak a hivatalos infókat olvashatod el!

Feleki Attila ügyvezető a Pécsi Újságnak szerdán azt mondta, “benne volt a pakliban a rossz rajt, ám a csapat minden meccsen nyerni akar”, és ha sikerül rendezni a sorokat, odaérhetnek az első tíz hely valamelyikére. “Még úgy is, hogy a Pécs egyike a legkevesebb pénzből gazdálkodó kluboknak” – tette hozzá.

Három vereséggel rajtolt a Pécsi MFC az OTP Bank Ligában: előbb a Ferencvárostól itthon, majd a Pakstól és a Videotontól idegenben kaptak ki.

– Ismerve a sorsolást, tudtuk, hogy rosszul is alakulhat a kezdet, hiszen jó játékkal is kikaphatunk egy jó csapat ellen vagy történhet olyan nehezen magyarázható esemény a pályán, amely befolyásolja a mérkőzést. Sajnos mindkét esetre akadt példa az első három fordulóban – kezdte értékelését Feleki Attila ügyvezető. Hozzátette: természetesen csalódottak a vereségek miatt, hiszen mindig nyerni akarnak, ám azzal is tisztában voltak, hogy a friss igazolások és a már bemutatkozott fiatalok „nem valószínű, hogy rögtön csapattá érnek”.

Mint mondja, egyelőre nem kell szankcióktól tartaniuk sem a játékosoknak, sem pedig a Lőrincz Emil-Márton Gábor edzőpárosnak.

– Miért kellene megbüntetni bárkit abból a csapatból, ahol három meccsen négy kiállítás volt, ebből kettő pedig nyilvánvaló tévedés? – kérdezett vissza Feleki Attila. Szerinte ugyan az edzői stáb esetében a PMFC-hez hasonló helyzetben divat „mozgó kispadról” beszélni, ám itt „kiállnak mellettük és segítik a munkájukat”.

A jövővel kapcsolatban megtudtuk, ha „sikerül rendezni a sorokat, akkor az első tízbe is bekerülhet a Pécs a bajnokság végén, ami már csak azért is nagy eredmény lenne, mert a klub a költségvetést illetően a mezőny utolsó részéhez tartozik”.

– Egy magyar futball klub a tulajdonosi körre, a TV-s és a társasági adóból származó pénzre számíthat. Szponzorok csak egy-két klubnál jelennek meg, a jegyértékesítés pedig alacsony szinten van. Ebből következően a bevételek a fentiek beérkezéséhez köthetők, így év közben előfordulnak csúszások a beszállítókkal vagy sportolókkal szemben – fogalmazott.

Feleki Attila ugyanakkor leszögezte, a PMFC-nél nincs olyan, aki – lehet, hogy késve, de – ne kapta volna meg, ami jogosan jár neki.

Forrás: pecsiujsag.hu

Korábban több neves edző mondta, ha a klubvezetők azt írják, hogy kiállnak az edző mellett, akkor heteken belül edzőváltást lesz.

Olvasói sztorik