NB I

Dombi Tibor újabb rekordja

A Debrecen emblematikus játékosa vasárnapi góljával immár 15 élvonalbeli idényben volt eredményes.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dombi 1993-ban szerezte első NB I-es gólját, és húsz évvel később a DVTK ellen immár a 31. találatát jegyezte az élvonalban. Ez a tizenkilencedik szezonja a magyar első osztályban, és a tizenötödik, amikor gólt is szerzett. Érdekesség, hogy utoljára szinte napra pontosan három éve, 2010. augusztus 14-én, a Kecskemét ellen talált be, és akkor is a hosszabbítás perceiben volt eredményes – írja a DVSC honlapja.

A DVSC történetében Kiss Zoltán tizenegy, Sándor Tamás tíz, Kerekes Zsombor pedig hét idényben volt eredményes. Az aktív játékosok közül Szakály Péter hat szezonban szerzett gólt, ez alapján bátran kijelenthető, hogy Dombi rekordját egyhamar senki sem fogja megdönteni.

Bódi Ádám sérülése nem súlyos

A bokasérülést szenvedő középpályás egy-két hét kényszerpihenőre számíthat. A fiatal játékost hordágyon vitték le, majd a meccset követően a kórházba vezetett az útja, ahol megvizsgálták. A röntgen szerint nincs nagy baj, zúzódást és húzódást állapítottak meg a jobb bokájában. Bár még jelentős, szúró fájdalmai vannak, nem tud ráállni a sérült lábára, az orvosok szerint csak egy-két hetes pihenőre kényszerül.

Még mindig a legjobb rajt

A klubtörténet legjobb NB I-es rajtját produkálja a Debrecen. Bár ez már a negyedik alkalom a DVSC élvonalbeli történetében, hogy három meccs után hibátlan a csapat, de ilyen jó gólkülönbségre (12-1) eddig még nem volt példa. A hajdúságiak 2011-ben a Vasast, a Zalaegerszeget és a Ferencvárost is megverték sőt az utána következő négy meccset is megnyerték.

Olvasói sztorik