NB I

Felejthető volt és unalmas

Újpest–Honvéd 1-1, de holnap már nem fogunk rá emlékezni...

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Újpest FC – Bp. Honvéd 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Ligot, Antón, Mihajlovics, Litauszki – Tshibuabua, Vasziljevics (Toricska, 78.), Balogh B., Simon K. – Lázár B. (Szankovics, 66.), Kabát. Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Honvéd: Kemenes – Zsivanovics, Ignjatovics, Alcibiade, Baráth – Nagy G. (Diaby, a szünetben), Hidi, Diarra – Vernes (Prosser, 70.), Holender (A. Mancini, 80.), Vécsei. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Simon K. (21.), illetve Vernes (tizenegyesből 47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiektől a sérült Molnár Sándor és az eltiltott Ahjupera hiányzott, a kispestiektől pedig Lovrics és Ikenne-King nem játszhatott.

Honvéd-fölénnyel kezdődött a meccs, de a 12. percben a hazaiak szerezhettek volna vezetést: Kabát beadására az egyedül hagyott Tshibuabua érkezett, de estében a háló helyett a földre fejelte a labdát, amely végül a kapu fölé pattant. A huszadik percben egy újpesti szöglet után Vasziljevics fejese alig ment a kapu mellé. Egy perccel később Balogh Balázs kiugratása után Simon Krisztián előbb Zsivanovics, majd Kemenes mellett húzta el a labdát, végül a hálóba gurított (1-0).

Támadásban maradt az Újpest: Kabát szabadrúgásába Vasziljevics csúsztatott bele, Kemenes védett, a kipattanót pedig Litauszki fejelte a kapu fölé. A 26. percben Vécsei indította Vernes Richárdot, akit a tizenhatoson belül Antón szabálytalanul szerelt, de a játékvezető nem adott tizenegyest. A továbbiakban mindkét csapat részéről láthattunk jelentéktelen helyzeteket, de a kiegyenlített első félidő után az Újpest vezetett a szünetben. A hazaiak labdabirtoklási fölénye veszélyes helyzetekben nem mutatkozott meg.

A szünet után Antón buktatta a tizenhatoson belül Vécseit, ezért a játékvezető büntetőt adott a Honvédnak, amit Vernes gólra váltott (1-1). A folytatásban Balogh Balázs ugratta ki Simon Krisztiánt, akit Baráth szerelt vitatható körülmények között, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A hazaiak semmit nem mutattak az első félidőben látott támadófociból.

A 75. percben Vasziljevics és Balogh kényszerítője után előbb lőtt a kapu mellé hét méterről, Baráth szorításában. A 84. percben Diarra szabadrúgása után Vécsei elé került a labda, aki egy pattanás után 18 méterről centikkel lőtt a kapufa mellé.

Közepes színvonalúnak csak nagy jóindulattal nevezhető, felejthető meccsen a csapatok megosztoztak a pontokon, a játék képe alapján megérdemelten.

– Az egy pontnak talán örülni kell, és ha a papírformát nézzük, azt mondom, jó ez a döntetlen, hiszen két meccs után nulla pontja volt a Honvédnak – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület elnöke. – Már nem vagyok húszéves, és lehet, hogy romlik a szemen, de nem látok játékot, nem látok fejlődést, nem látom, honnan hova akarnak eljutni. Ha csapatot építenek, mondják meg, mi az elképzelés? Az, hogy felhoznak tíz fiatalt, és azok játszanak, az nem csapatépítés. Van egy-egy jobb meccs, egy-egy jobb eredménnyel, de nem látom a fejlődést. Kispesten mindig a nemzetközi szereplést és a bajnoki dobogót kell célul kitűzni, most ezt nem látom. A második félidőben kifejezetten az volt az érzésem, hogy nem volt foci, bár talán néhány játékos úgy érzi, hogy sokat futott… Nagyon messze volt a védelem a csatársortól, át lehetett rohanni rajta. Egy jobb formában lévő ellenfél legázolta volna a mai Honvédot, olyan hibákat követtek el. Az Újpest nehézségeit nyáron is tudtuk, ők nem verték a mellüket, hogy csapatot építenek. A problémákról szólt a nyári időszak, a Honvéd tavalyi teljesítménye alapján viszont arra számítottam, hogy előrelépnek, de nem ezt látom. Ha pozitívumot is lehet mondani: abban bízom, hogy ez az egy pont a következő három meccsre sikeresebb szériát hoz.

Olvasói sztorik