NB I

Nem hozott szerencsét az albérlet

A Székesfehérváron játszó Puskás Akadémia az emberelőny ellenére 2-1-re kikapott az Újpesttől.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Puskás Akadémia FC – Újpest FC 1-2 (1-1)
Székesfehérvár, 600 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Puskás FC: Hajdúch – Vachtler, Vaszicsku, Fabio, Farkas N. – Gajdos Zs. (U. Nikolics, a szünetben), Tóth II B., Polonkai (Luque, 63.), Bertus (Zsolnai, 68.) – Baracskai, Tischler. Edző: Benczés Miklós
Újpest: Balajcza – Molnár S. (Ligot, 51.), Antón, Mihajlovics, Litauszki – Simon K. (Lázár B., 76.), Vasziljevics, Balogh B. – Tshibuabua, Kabát, Ahjupera. Edző: Kozma István, Marc Leliévre
Gólszerzők: Tischler (17.), illetve Kabát (23.), Ahjupera (61.)
Kiállítva: Ahjupera (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai oldalon Aposztolopulosz, Szakály Dénes és Margitics Andor hiányzott sérülés miatt, míg az újpestiek a csapatkapitányukat, Vermes Krisztiánt nélkülözték. A lelátón ott volt a holland PSV Eindhoven játékosmegfigyelője is, aki a Puskás FC egyik labdarúgója miatt érkezett Magyarországra.

A tízedik percben Tischler Patrik pörgetett Gajdos Zsolt elé a félpályánál, utóbbi 23 méterről lőtt, de Balajcza Szabolcs a kapu fölé paskolta a labdát. Öt perccel később Tóth II Balázs labdavesztése után villámgyors újpesti kontra futott a pályán, Tschibuabua beadását Simon Krisztián fejelte kapura, de Hajdúch bravúrral védett. A 17. percben a felcsútiak megszerezték a vezetést: Farkas Norbert ívelt középre, Tischler pedig szépen fejelt a hálóba (1-0).

Hamarosan jött az egyenlítés: a 23. percben Vasziljevics emelte be a labdát a védők mögé, Kabát Péter eszmélt leghamarabb, és öt méterről Hajdúch lábai között a kapuba lőtt (1-1). A 27. percben a Puskás FC kapusa vetődve védett egy szabadrúgást. A negyvenedik percben Kabát szabadrúgását az őrizetlenül hagyott Vasziljevics nagy helyzetben, öt méterről a kapu mellé fejelte.

Az 56. percben Uros Nikolics távoli szabadrúgása alig ment a kapu mellé. A folytatásban az újpestiek kerültek fölénybe. A hatvanadik percben egy szöglet után Vasziljevics a földre került a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt. Még ugyanebben a percben Balogh Balázs távoli lövését Hajdúch csak kiütni tudta, érkezett Ahjupera, és a hálóba lőtt (1-2).

A 66. percben Bertus távoli lövését Balajcza hatástalanította. A 69. percben Ahjupera megkapta második sárga lapját, tehát az újpestiek emberhátrányba kerültek. Öt perccel később Vachtler Csaba szabadrúgását védte a fővárosiak kapusa. A 79. percben Tischler lövésébe Mihajlovics belevetődött a tizenhatoson belül. Két perccel később Antón passza után Vasziljevics nagy helyzetbe került, de Hajdúch védett, majd Lázár Bence lövését is hárította.

Több gól nem esett, és bár mindkét csapat meglehetősen tompának tűnt, a fővárosiak sikere megérdemeltnek mondható.

– Szimpatikus volt, hogy egyáltalán nem láttam megilletődöttnek a Puskás FC csapatát, és jó volt látni, hogy ezúttal is több akadémista játszott – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Egy nagyon szép támadásból fejelt gólt Tischler Patrik, de utána Vasziljevics szenzációs mozdulatának és Kabát remek megoldásának köszönhetően gyorsan egyenlített az Újpest. Nem volt jó látvány, hogy a gól után mindkét csapat leült, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A második félidőben elég unalmas játék folyt a mezőnyben, a kapukra nem voltak veszélyesek a csapatok. A buta kiállítás után nagyon hiányoltam a Puskás FC játékából a támadópotenciált, a hazai pályán, emberelőnyben mindenáron való törekvést az egyenlítésre, ezért egy kis hiányérzetem van a játék miatt. Ilyenkor okvetlenül mozgósítani kellene a támadókat, akár cserékkel is, ha a védekezés rovására megy, akkor is, mert egy pont elérhető volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik