NB I

Állítom, hogy nem tagadom…

Mi épül Felcsúton? A Puskás Akadémia honlapján a szerző jól elbeszélget saját magával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sajtóban, illetve a médiában egyre gyakrabban lehet hallani, olvasni a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról, valamint a felcsúti NB I-es futballcsapatról. Nem csoda, hiszen egyre több kép lát napvilágot a stadionépítés különböző fázisairól, és a felnőtt együttes élvonalbeli szereplése is slágertéma.

Az intézmény honlapjának szerkesztői úgy gondolták, hogy tiszta vizet öntenek a pohárba. Úgy gondolták, vagy úgy kellett gondolniuk… Inkább utóbbira gyanakszunk, mert az írás meglehetősen izzadtságszagúra sikeredett. Nagyjából olyan, mint amikor a csínytevésen rajtakapott és sarokba állított kisgyerek önmagának és környezetének próbálja bizonygatni motyogva: „Jó voltam! Nem voltam rossz!”

A cikkből megtudhatjuk, a szerzők szerint miért van szüksége az 1800 lakosú falunak egy 3500 főt befogadni képes stadionra. Büszkélkednek a tökéletes felszereltséggel és a lélegzetelállító építészeti megoldásokkal, és elárulják, hogy a lelátók alatt 16 öltöző és ugyanennyi iroda kap majd helyet, tehát beköltözhet oda az akadémia összes utánpótlás-csapata, és a teljes adminisztráció is.

Azt írják, a stadionépítés egy székre jutó költsége valóban magasabb, mint Torinóban, a Juventus új arénája esetében. Megtudhatjuk, hogy a Makovecz-látványvilág, a Puskás-hagyaték és az egyedülálló tízhektáros létesítmény-együttes a közeli arborétum miatt már most és a hétköznapokon is vonzza a látogatókat, kirándulókat, iskolai csoportokat, és néhány év múlva kisvasúttal is el lehet majd jutni az akadémiára a régi Bicske–Székesfehérvár vasútvonal egy részének felújításával.

A cikk szerint nem Felcsúton zajlik a magyar futball legnagyobb beruházása, sőt még a dobogón sincs. És végül egy igazi ínyencség: a szerzők elárulták azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök térítésmentesen bocsátotta a Puskás Akadémia rendelkezésére a saját földterületeit, hogy azok a felcsúti labdarúgó utánpótlás-nevelés nemes céljait szolgálják. A pálya egyébként nem azért épül ott, ahol, hogy közel legyen a miniszterelnök családjának hétvégi házához, hanem ők vásároltak telket évekkel ezelőtt a Felcsút SE régi falusi pályája mellett, ahol Orbán Viktor gyermekkorában sportolt, s amelynek a helyén az új centerpálya is épül.

Olvasói sztorik