NB I

Szerb túlsúly a légiósoknál

Az első élvonalbeli fordulóban pályára lépő játékosok közel harmada külföldi volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végre, elkezdődött! Az elmúlt hétvégén rendezték az NB I nyitófordulóját. A pályákon a szurkolók felfedezhették a régről ismert játékosokat, de volt sok új arc, és persze sok légiós is. Olyanok is, akik nyáron érkeztek, de olyanok is, akik már régebb óta hazánkban játszanak. A Rangadó.hu legújabb összeállításában azt nézte meg, hogy az első fordulóban milyen volt a külföldiek aránya, vajon hány légiós lépett pályára.

Az NB I új szezonjának első körében 221 játékos lépett pályára a 16 csapatban, ezek közül 69 volt külföldi labdarúgó (31,2 %). A légiósok tekintetében a Győr vitte a prímet, a 14 pályára lépőből csak négyen voltak magyarok, de a Fradinál is kilenc külföldi játszott a Pécs ellen. Ellenkező példa is akad: Pakson és a Haladásnál egy ideje már tendencia, hogy csak magyarok játszanak, természetesen ez ezúttal is így volt.

Ami a nemzetiségek megoszlását illeti, a szerbek túlsúlya jellemző, az első fordulóban pályára lépett 69 légiósból 16 játékos déli szomszédtól, Szerbiából érkezett. Négy-négy labdarúgó rendelkezik horvát, brazil, illetve holland útlevéllel, utóbbiak mind a Ferencváros játékosai. Érdekesség, hogy három észt és három szenegáli is szerepet kapott, ráadásul más-más csapatokban, de szlovák és bosnyák futballistából is három-három volt fellelhető a pályákon.

Két-két spanyol, kameruni, zöldfoki-szigeteki, portugál, montenegrói, olasz, valamint román pályára lépő volt a nyitófordulóban, egy-egy labdarúgó pedig a következő országokból érkezett: Kolumbia, Elefántcsontpart, Görögország, Kongó, Nigéria, Csehország, Argentína, Jamaica, Salvador, Benin, Nigéria, Franciaország, Szlovénia és Ghána.

Olvasói sztorik