NB I

Nehéz szezon vár rájuk

Dragan Vukmir szerint fontos, hogy a rutinos játékosok segítsék a fiatalok beépülését a csapatba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton az újonc Mezőkövesd együttesét fogadta hazai pályán az MTK az OTP Bank Liga új idényének nyitófordulójában. A hazaiak 3-0-s győzelmet arattak, Garami József vezetőedző pedig a szokásosnál is több fiatalt kényszerült bevetni, hiszen Tischler Patrik, Vadnai Dániel, Hidvégi Sándor, Zsidai László, Balajti Ádám, Nikházi Márk és Rafa Wolfe személyében több meghatározó játékos is távozott a nyáron a kék-fehérektől. A fiatalok mellett még maradt olyan labdarúgó, akik a rutint képviseli az MTK-nál, ilyen Dragan Vukmir is, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nehezen indult számukra a borsodiak elleni találkozó, de úgy gondolja, egyre jobb teljesítményre lesz a képes az újfent megfiatalított MTK.

– Kicsit nehezen kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen sok új fiatal játékos kapott helyet a csapatban – kezdte a rutinos védekező középpályás. – Nehéz volt összerakni a csapatot, hiszen több meghatározó labdarúgó is távozott. Voltak persze edzőmeccsek, de még meg kell találni az új emberek helyét az együttesen belül, össze kell még rázódnunk. Új kezdőcsapattal álltunk fel, ami miatt az elején voltak gondjaink, de aztán ahogy folydogált a meccs, úgy tudtunk egyre könnyebben futballozni. Úgy gondolom, a Mezőkövesd jól kezdte a mérkőzést, nem voltak megilletődve amiatt, hogy ez volt az első élvonalbeli összecsapásuk. Jó csapat benyomását keltették. Mint említettem, nehezen kezdtük a találkozót, de úgy gondolom, folyamatosan javult a teljesítményünk, és ezt várom a folytatástól is. A fiatalokban még benne volt a feszültség, de ahogy halad előre a bajnokság, úgy fogunk egyre jobban szerepelni.

A 34 éves szerb futballista szerint fontos, hogy a rutinos játékosok segítség a fiatalokat, hogy megtalálják a helyüket a csapatban.

– Látszott az első meccsen, hogy néhány fiatal számára még új volt az NB I-es közeg, ez nem is baj, hiszen ez a felnőtt csapat, és ez volt ez első komoly megmérettetésük – vélekedett Dragan Vukmir. – Mindenképpen fontos, hogy a fiatalokat segítsék a hozzám és Kanta Józsefhez hasonló rutinos játékosok. A mi feladatunk könnyebbé tenni az ő beilleszkedésüket, hogy felvegyék az élvonal ritmusát. Biztos vagyok benne, hogy egy nehéz szezon elé nézünk.

A fővárosiak a következő fordulóban a Diósgyőr otthonába látogatnak, Vukmir azt mondja, nehéz összecsapás vár rájuk egy jó csapat ellen.

– Tudjuk, hogy a DVTK egy jó csapat, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A hétvégén a miskolciak döntetlent játszottak a bajnok Győr otthonában, ami úgy gondolom, kiváló eredmény. Új edzőjük van, és sok minőségi labdarúgót tudtak igazolni, akikkel erősödött a keretük. Úgy gondolom, hogy egy jó csapat a Diósgyőr, és rettentően nehéz összecsapás vár ránk – szögezte le Vukmir.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik