NB I

Még mindig tartozik a Haladás

Négyhavi prémiummal lógnak a játékosoknak, de ezeket máskor is nyáron szokták rendezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön tartotta hagyományos idénynyitó szurkolói ankétját a Szombathelyi Haladás. Az összejövetelen kiderült, hogy a klub tervezett költségvetése 410 millió forint. Tóth Miklós ügyvezető elmondta, hogy sikerült megállapodniuk Simon Ádámmal, már a szerződést is aláírták, tehát hogyha klubja, az olasz Palermo is rábólint az újabb kölcsönadásra, akkor a középpályás a továbbiakban is Szombathelyen játszhat.

Artner Tamás kijelentette, hogy még mindig keresnek egy gólerős csatárt, eddig is voltak jelöltjeik, a szlovén Dalibor Volast például a Debrecen halászta el a Haladás elől.

– Képben van még többek között egy tizenötszörös román válogatott játékos is, aki kétszáz első osztályú meccsen hatvan gólt rúgott. El tudnám képzelni Bajzátot a csapatomban, de az NB II-es Nyíregyházánál háromszor annyit keres, mint amennyit itt tudna – mondta a vezetőedző, akitől azt is megkérdezték a szurkolók, hogy mi volt a baja Kenesei Krisztiánnal? – Kenő soha nem mondta el nekem őszintén, hogy mi van vele. Különböző forrásokon keresztül üzengetett felém, hogy minden rendben van vele, de az elmúlt másfél évben egyetlen edzést sem végzett el elejétől a végéig. Végig bajlódott az Achillesével, nem volt egészséges, én pedig nem vagyok hajlandó olyat játszatni, aki nem egészséges. Az nem igaz, hogy nem volt a szívem csücske. Már régen nem foglalkoztam az Újpest-meccsen történtekkel. Megbüntettük, majd visszavettük a felnőtt csapatba. A klub megtette neki az ajánlatát, azonban ő nem fogadta el. Én mindenesetre sok sikert kívánok neki Pápán, és kívánom, hogy bizonyítsa be, hogy egészséges és legyen egy jó szezonja.

Egy másik kardinális személyi kérdés már hónapok, sőt lassan évek óta Kulcsár Kornél, természetesen róla is érdeklődtek a drukkerek a vezetőedzőnél.

– Nagyjából vele is hasonló volt a helyzet, mint Keneseivel. Ő az edzések tizenöt százalékát hagyta ki, és volt negyven igazolatlan hiányzása is. Ezt mi mind megbocsátottuk neki, bizonyos okok miatt – szögezte le Artner Tamás. – Így persze nem is tudott teljesíteni, a szezon végén már játszott az NB II-ben, de úgy, hogy nem edzett rendesen. Most kapott még egy lehetőséget. Azt látom, hogy most sem teljesen egészséges a térde, jelen pillanatban messze nincs olyan állapotban, hogy profi szinten tudna teljesíteni. A mai futball megköveteli a megfelelő agresszivitást, gyorsaságot, futómennyiséget és játéktudást. Utóbbival nála nincs gond. Nálam viszont csak az játszik, aki jó, és hasznára van a csapatnak. Nem az dönt, hogy ki a szimpatikus az Artnernek és ki nem, hanem, hogy ki teljesít. A szurkoló persze összerakhatja a fejében a szimpátiája alapján a csapatot, de én nem tudnék a többi játékosom szemébe nézni, ha olyat játszatnék, aki nem érdemli meg.

A közelmúltban napvilágot látott, hogy csúszott a fizetés a klubnál. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy a pénzek az utóbbi két évben mindössze egyszer csúsztak, éppen ebben az esetben. Négyhavi prémiumokkal még most is tartoznak a játékosoknak, de azokat minden évben nyáron szokták rendezni.

– Szeretnénk előbbre lépni, a tabella első felében végezni. Az első hét hely valamelyikére várjuk a csapatot. A prémium is ekkor jár, illetve nemzetközi szereplés esetén is egy nagyobb összeghez jutnak a játékosok – mondta a célkitűzésekről Tóth Miklós.

Guzmics Richárd sorsával kapcsolatban elhangzott, hogy 26 éves, ezért érthető, hogy nagyon szeretne külföldre menni és pénzt keresni. Létezik egy megállapodás, miszerint van egy kivásárlási ára, és ha azt valaki kifizeti, akkor a Haladásnak nincs választása, el kell engednie a válogatott védőt, tehát ilyen értelemben nem a klubon múlik az ő sorsa, augusztus 31-ig bármikor távozhat. Andorka Péter is szóba került, Artner Tamás elmondta, hogy hiányzik a játékából a dinamika, ezért rá a továbbiakban is csak kiegészítőemberként számít.

Olvasói sztorik