NB I

Úgy, mint tavaly

Kanta József bízik benne, hogy csapata ebben a szezonban is az élmezőnyben végez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Mezőkövesd ellen kezdi a bajnoki szezont az MTK. A fővárosi kék-fehérek az előző idényben feljutóként a negyedik helyen végeztek, éppen lemaradva az Európa Liga-indulást érő harmadik helyről. A csapat azonban nyáron komoly változásokon ment keresztül, kulcsjátékosok távoztak, így nagyon nehéz dolga lesz Garami József vezetőedzőnek, ha az idei kiírásban is meg szeretné ismételni a tavalyi eredményeket.

A csapat egyik kulcsembere azonban maradt. Kanta József ezen a nyáron nem váltott csapatot, és úgy tűnik, nem is foglalkoztatja az átigazolás gondolata. A 29 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, talán némiképpen gyengült az MTK kerete, azonban így is szeretnének hasonlóan jó teljesítményt nyújtani, mint az előző kiírásban.

– Engem személy szerint senki sem keresett meg, és a klubnál sem mondták, hogy valaki le akar igazolni – magyarázta Kanta József. – Nem volt szó róla, hogy csapatot váltok ezen a nyáron.

– Sokan viszont távoztak a csapattól. Gyengült az MTK?
– Négy-öt kezdőjátékos távozott. Összeszokott, masszív volt a brigád, úgy gondolom, némileg így azért gyengültünk. De azok a játékosok, akik átveszik a helyüket, szintén itt voltak már tavaly is, többé-kevésbé pályára is léptek az MTK-ban. Most több szerep jut nekik, nagyobb feladatok hárulnak rájuk, de úgy érzem, ők is meg fogják oldani ezeket.

– A csapat egyik rangidőseként mennyire tudja segíteni ezeket a fiatalokat?
– Nekem és Dragan Vukmirnak is az a feladatunk, hogy rutinunkkal minél jobban segítsük a fejlődésüket. Amiben lehet, tanácsokkal látjuk el őket az edzéseken, segítjük a munkájukat. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogy tehetséges, szorgalmas fiatalokról van szó, nem kell őket noszogatni, így nincs nehéz dolgunk.

– Az előző szezonban remekelt csapatában, visszakerült a válogatottba is. Ősszel is ott lehet a nemzeti csapatban?
– Még nem tudom, hogy számol-e velem a szövetségi kapitány az ősz folyamán. Utólag lettem behívva a keretbe a Kuvait elleni mérkőzésre, de ha már megkaptam a bizalmat, akkor igyekeztem élni vele. Továbbra is mindent megteszek annak érdekében, hogy olyan játékot mutassak, ami meggyőzi a válogatott szakvezetését, és ha ez sikerül, akkor minden bizonnyal ott lehetek ősszel is.

– Hétvégén rajtol az első osztály. Mit vár ettől az idénytől?
– Úgy gondolom, nem vár ránk könnyű mérkőzés a Mezőkövesd elleni nyitányon. A papírforma alapján jó a sorsolásunk, hiszen hazai pályán kezdünk az újonc ellen, de ebben a bajnokságban nincs olyan, hogy könnyű mérkőzés. Annak ellenére, hogy kicsit talán gyengültünk, bízom benne, hogy az egész szezont tekintve sikerül hasonlóan jó eredményt elérnünk, mint tavaly.

Olvasói sztorik