NB I

„Senkinek sem kívánom”

Irhás Ignác hosszú kihagyás után térhetett vissza az immár NB I-es csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú kihagyás után ismét teljes értékű munkát végezhet az újonc Mezőkövesd középpályása, Irhás Ignác. A 28 éves játékos szeptember végén sérült meg súlyosan, ezért egészen az utolsó, Ferencváros II elleni mérkőzésig nem léphetett pályára az NB II-ben. A csapat közben megnyerte a másodosztály Keleti-csoportját, ezzel pedig kivívta a feljutást.

A felkészülés előtt több labdarúgójától is elköszönt Véber György vezetőedző, azonban a hosszú ideig sérült Irhás maradhatott a klubnál. A játékos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, senkinek sem kívánja azt az érzést, amit tavasszal kellett átélnie, de nagyon örül, hogy így is bíznak benne a vezetők.

– Az egyik edzőmeccsen már gólt is lőtt. Teljesen felépült a sérüléséből?
– Sikerült teljesen meggyógyulni, a felkészülést is végigcsináltam, és nem volt semmi gond – mondta Irhás Ignác. – Jó állapotban vagyok, sikerült visszanyerni a formámat, az erőmet.

– Mennyire volt rossz kívülről nézni a csapat tavaszi menetelését?
– Nagyon rossz volt a lelátóról figyelni a társaimat. Ilyen sérülést, illetve azt az érzést, amit a kényszerpihenő miatt át kellett élnem, nem kívánom senkinek. De ezt is túléltem, már a múlté a sérülés, újra ott lehetek a pályán, ha a vezetőedző is úgy gondolja.

– Úgy tűnik, Véber György bízik önben, hiszen nem esett áldozatául a nyár eleji szelektálásnak…
– Fontosnak tartom, hogy bíznak bennem, és persze jól is esik. A Haladásnál lett volna jelenésem, hiszen a szombathelyiek játékosa voltam az előző szezonban is. Azonban a mezőkövesdi vezetők jelezték, hogy számítanának rám a jövőben, és én is szívesen maradtam a csapatnál, így a következő idényben is itt játszom.

– Mit vár az MTK elleni rajttól? Mennyire lesz nehéz, hogy az első fordulókban idegenben lépnek pályára?
– Azt nem tudom megmondani, hatással lesz-e a csapatra, hogy az első három bajnokit idegenben kell játszanunk. Erre csak a meccsek után lehetne visszatérni, majd meglátjuk, hogyan sikerül megbirkózni ezzel a feladattal. Nehéz ellenféllel kezdünk, de fontos a jó rajt, igyekszünk meglepni az MTK-t, mindent meg fogunk tenni ezen a meccsen is a sikerért, csak úgy, mint minden ellenfelünk ellen.

Olvasói sztorik