Hírek

A család miatt kellett váltania

Keleten él a családja, és jelenleg ott is játszik Irhás Ignác, de a szerződése nyugatra köti.

A Haladás tavaly nyár végén egy évre kölcsönadta Irhás Ignácot az NB II-es Mezőkövesdnek. A szombathelyiek ezzel egyidejűleg meghosszabbították a borsodi származású játékos szerződését. Az univerzális középpályást tehát 2015. június 30-ig érvényes megállapodás köti a vasiakhoz, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, családja, és a több játéklehetőség miatt jobb neki keleten…

– Jól érzem magam itt, Mezőkövesden, de nem azért jöttem el Szombathelyről, mert váltani akartam, hanem azért, mert így a családom közelebb van. Szerettem ott lenni, de muszáj volt eljönnöm, mert keveset játszottam, itt pedig többet számítanak rám kezdőként – mesélte a Rangadónak a 27 éves Irhás Ignác.

– Új csapata, a Mezőkövesd szereplése egyelőre elmarad a tavalyitól…
– Volt egy évzáró bankett a félidőben, ahol az elnökünk azt mondta, hogy ez a hajó már elment, most már az a cél, hogy minél jobb szereplést érjünk el. Ezt tűzték ki, de talán sikerül odaérni az elejére. Nem mondtak le feljutásról, de jelenleg az nagyon messze van.

– Mi nem stimmel a játékban, min kell változtatni?
– Jobban kell koncentrálnunk a védekezés során a pontrúgásokra, mert ilyen szituációból sokkal több gól kaptunk, mint az előző szezonban. Ezen kell javítani, hiszen a gólszerzéssel nincs gond. Itthon kettőt-hármat szinte mindig rúgunk, bár idegenben vannak problémáink.

– 2015 nyaráig érvényes a Haladással kötött szerződése. Mik a tervei?
– Ebbe még nem szeretnék belegondolni, majd nyáron meglátjuk…

Mezőkövesd-Zsóry: rutinos távozók!
Közös megegyezéssel szerződést bontott a borsodi klub és Palásthy Norbert. Valószínű, hogy távozik egy másik rutinos játékos, Zováth János is.
Olvasói sztorik