Hírek

Még ennél is többre képesek

Irhás Ignác szerint a jó eredmények ellenére az edzőtáborban jobban játszottak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kettőből kettő. Jelenleg ez a Mezőkövesd-Zsóry csapatának győzelmi mérlege az NB II-ben. Véber György vezetőedző legénysége ráadásul nem is akármilyen riválisok ellen zsebelt be hat pontot, hiszen a tavalyi ezüstérmes Szolnok otthonában, és a feljutásról ábrándozó Nyíregyháza ellen is győztesen hagyták el a pályát a borsodiak. Irhás Ignác mindkét meccsen kezdő volt, a második fordulóban gólt is szerzett. A 27 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a hibátlan mutató ellenére még ennél is több van bennük, és akár egészen nemes célokat is megfogalmazhatnak.

– Nagyon jól elkapták a rajtot, hiszen két győzelemmel kezdtek a bajnokságban. Mi a siker titka, ennyire jól sikerült a felkészülés?
– A sikeres rajtot mindig jó elkapni, ez most sikerült nekünk, két győzelemmel nyitottunk, ráadásul erős csapatok ellen, habár a Szolnok ellen kicsit magunknak tettük nehézzé a végét, pedig talán az volt a könnyebb meccs a kettő közül – számolt be a Rangadó kérdésére Irhás Ignác. – Annak ellenére, hogy hibátlanul kezdtünk, úgy érzem még ennél is többre vagyunk képesek. Véber György mester meg is jegyezte, hogy az edzőtáborban jobban játszottunk.

– A pályán és a nézőtéren is feszült volt a hangulat a Nyíregyháza ellen…
– Nekem személy szerint volt egy összeszólalkozásom az ellenfél játékosával, aki már másodjára szabálytalankodott velem, ezt kértem számon tőle, de semmi komoly. A nézőtéren történt atrocitás pedig már fél perccel a mérkőzés vége előtt történt, amikor már két góllal vezettünk, úgyhogy nagyon nem zavarta meg a játékot.

– Ha ennyire jól jönnek az eredmények, akkor lehet a feljutásról álmodozniuk?
– A vezetőktől ígéretet kapunk, hogy amennyiben sikerülne kiharcolni a feljutást, akkor vállalná a klub az első osztályt, úgyhogy nyugodtan lehet nagy terveket szövögetni. Amúgy nagy változásokon, jelentős fejlesztéseken esik át a klub, úgyhogy valóban, akár reális is lehet ez. Az elsődleges célkitűzésünk az mindenesetre az, hogy az első ötben végezzünk.

– 2015-ig szerződés köti még a Haladáshoz. Figyelemmel követi a csapat teljesítményét?
– Figyelemmel követem a Haladás szereplését, ha tehetem élőben nézem a szombathelyiek mérkőzéseit a tévében. Ettől függetlenül én most Mezőkövesdre koncentrálok. Amúgy nyáron beszéltem a vasi gárda vezetőivel, de elmondtam, hogy csak akkor térnék vissza, ha kezdőként számolnának velem, de erre nem tudtak garanciát vállalni. Nem tudom mit hoz még a jövő, de megpróbálok most csak a jelenre koncentrálni.

Olvasói sztorik