NB I

Rossi nagyon nehéz mérkőzést vár

A szerbiai Európa Liga-selejtező előtt a Honvéd edzője kiemelte a szurkolók szerepét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a csütörtöki Európa Liga-selejtező időpontjában edzett az újvidéki Karadjordje Stadionban a Bp. Honvéd csapata.

Annak ellenére, hogy Marko Nikolics vezetőedző egyértelműen kijelentette, csapata legjobbja, Aboubakar Oumarou a kezdőcsapatban kap helyet, ennek némileg ellentmondott az a tény, hogy az FK Vojvodina orvosi stábja szorgalmasan jegelte a kameruni válogatott csatár lábát – írja a kispesti klub honlapja.

A hazaiak határozottan teltházat várnak, és ez realitásnak tűnik. A kispestieket várhatóan legalább öt-hatszáz fős szurkolótábor buzdítja majd a lelátóról.

A hazaiak elmondták, hogy tartanak a Honvédtól, és ugyan hozzájuk is eljutottak a montenegrói Cselik Niksics elleni párharccal kapcsolatos híresztelések, ettől függetlenül rendkívül tiszteletet parancsolónak tartják a kiütéses továbbjutást.

Az edzés után Marco Rossi elmondta, fizikálisan rendkívül erős ellenfél vár csapatára.

– Azon túl, hogy hihetetlenül erős felépítésű védőkkel rendelkeznek, a csatáraikat sem lehet egy pillanatra sem őrizetlenül hagyni – mondta a kispestiek olasz trénere. – Oumarou egyértelműen kiemelkedik a csapatból, és annak ellenére, hogy a Vojvodina el fogja őt adni, ellenünk még minden valószínűség szerint játszani fog. Kulcsfontosságú lesz a semlegesítése, mivel hihetetlenül veszélyes játékos. Nagyon örülök annak és végtelenül hálás vagyok azért, hogy ennyien eljönnek majd Magyarországról szurkolni nekünk. A közönségünk nagyon fontos szerepet játszik a csapat életében, és igyekszünk majd maximálisan kiszolgálni őket. De tudni kell, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A legfontosabb, hogy mindenképpen szerezzünk legalább egy gólt, és természetesen lehetőség szerint egyet se kapjunk.

Marco Rossi elmondta, hogy a kezdőcsapat nagyjából már összeállt, a védelemben valószínűleg az Ikenne-Kingnél magasabb Baráth Botond kap szerepet. A középpályán a Vécsei, Diarra, a csatársorban pedig a Diaby, Testardi duó egyik tagja kap majd helyet.

Marko Nikolics, az FK Vojvodina vezetőedzője megtartotta a nemzetközi mérkőzések előtti szokásos sajtótájékoztatóját.

– Az előző körrel ellentétben most két mérkőzés alatt dől majd el a továbbjutás, mindkét találkozó ugyanolyan fontos lesz – kezdte a hazaiak trénere. – Erős, szervezett ellenfélre számítok, de nincs kétségem afelől, hogy a játékosaim éhesek a sikerre. Jó formát mutatnak az edzéseken, így joggal készülhetünk a jó eredményre. Aboubakar Oumarou teljes értékű edzésmunkát végzett tegnap, és ott lesz a csapatomban.

A Vojvodina centere, Petar Skuletics is arra figyelmeztet: komolyan kell venni a kispestieket.

– Jelentős erőpróba előtt állunk, a Honvéd játékereje összehasonlíthatatlanul nagyobb előző ellenfelünkénél. Abban bízom, hogy drukkereink segítségével olyan eredményt érünk el, amellyel nyugodtan utazhatunk Budapestre, ahol kiharcolhatjuk a továbbjutást – mondta a csatár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik