NB I

Bunda volt a kilenc-null?

A montenegróiak szerint az UEFA is vizsgálhatja a Honvéd győztes Európa Liga-selejtezőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A montenegrói Vijesti című lap azt írja, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indít, hogy kiderítse, hogy történt-e bármiféle csalás vagy visszaélés a Bp. Honvéd és a Cselik Niksics múlt heti mérkőzésével kapcsolatban. A kispestiek az Európa Liga-selejtező visszavágóján 9-0-ra nyertek, és a meccs után a montenegrói sajtóban több találgatás is napvilágot látott arról, hogy a mérkőzés a Cselik játékosai részéről nem volt teljesen „tiszta”.

A kapott gólok többsége sokaknak szemet szúrt, ez indokolja az UEFA-vizsgálatot, amely segíthet kideríteni, történtek-e fogadási csalásra utaló események a montenegrói játékosok részéről.

A cikk azt írja, a 9-0-s végeredmény eleve igen túlzónak tűnik, pláne annak tükrében, hogy közben a papíron gyengébb Mladost Podgorica kiejtette a Videotont az Európa Ligából. A kispesti visszavágó eredménye, valamint a gólok is szemet szúrhattak az illetékeseknek, ezért megkérdőjelezhető a montenegrói játékosok hozzáállása, illetve teljesítménye.

Egyelőre csak a gyanúja vetődött fel annak, hogy a Cselik játékosait megkörnyékezhették, de ha igaznak bizonyulnak a feltételezések, akkor a fogadási csalásokkal szemben zéró toleranciát hirdető UEFA-tól kemény büntetésre számíthatnak az érintettek.

Mindez a Bp. Honvéd további szereplését nem befolyásolja, a kispestieket csak passzív szemlélőként érinti az eset.

Olvasói sztorik