NB I

Készen állnak a feladatra

Alekszandar Ignjatovics szerint Szerbia legerősebb együttese ellen kell bizonyítania a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerb bajnokság harmadik helyezettjével találkozik az Európa Liga második selejtezőkörében a Bp. Honvéd csapata. A magyar bajnoki bronzérmes a montenegrói Cselik Niksicset búcsúztatta 13-1-es összesítéssel az első körben, míg a Vojvodina a máltai Hibernians ellen lépett tovább, 7-3-mal.

A Honvéd szerb légiósa, Alekszandar Ignjatovics a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hazája legerősebb csapatával mérik össze tudásukat. A védő szerint a Vojvodina a párharc esélyese, de kellő koncentrációval könnyen meglepetést okozhat a Honvéd.

– Gyakorlatilag Szerbia legjobb csapatával kell megmérkőznünk – vélekedett Alekszandar Ignjatovics. – Bár csak a harmadik helyen végeztek a szerb bajnokságban, oda-vissza verték a bajnoki második helyezett Crvena Zvezda csapatát, és idegenben győzték le a bajnok Partizant is. Azóta pedig új játékosokat is igazoltak, így még erősebb lett a keretük.

– Mik az erősségei, illetve a gyengéi a Vojvodinának?
– A Vojvodinában játszik a szerb bajnokság legjobb csatára, a kameruni Aboubakar Oumarou. Az ő semlegesítése nagyon nehéz feladat lesz. A második legkevesebb gólt kapták a szezon során a Partizan után, a védelmük az egyik legjobb a ligában. Ami talán sebezhető pont a csapatban, az a középpályájuk, leginkább ott lehet őket zavarba hozni.

– Sikerült kellőképpen felkészülni a párharcra?
– Egy hónapja ezért dolgozunk, készen állunk a feladatra. Fel tudtuk térképezni az ellenfelünket. Úgy érzem, ők lesznek a párharc esélyesei, de kellő koncentrációval, határozott játékunkkal meglepetést okozhatunk nekik, és így minden esélyünk meglesz arra, hogy továbblépjünk a párharcból.

– Mennyire lesz nehéz dolguk az első, idegenbeli mérkőzésen?
– Szerintem egyáltalán nem hátrány, hogy idegenben kezdjük a párharcot. Ki kell használnunk ezt a lehetőséget, és gólt kell rúgnunk. Mindenképpen szükségünk lesz minimum egy találatra ahhoz, hogy a budapesti visszavágón továbbjutásra esélyesként lépjünk pályára.

Olvasói sztorik