NB II

Siófoki győzelem Kispesten

A Bozsik Stadion edzőpályáján vendégszerepelt az NB II-es siófoki csapat, és remek első félidei játékának köszönhetően 3-2-re nyert a Bp. Honvéd-MFA ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fővárosiak második csapata nem találta a gyors vendégkontrák ellenszerét, így a Siófoknak sikerült magabiztosan uralnia az első játékrészt. Már az első percekben megszerezhette volna a vezetést a csapat, amikor Novák Alexisz keresztlabdájával Nagy Dániel ment el a jobb oldalon, középre adott, de a rövidre érkező Vólent Roland mellé lőtt – tudósít a siófoki klub honlapja.

Nem kellett azonban sokat várni az első találatra: egy kényszerítő után Dajics lépett ki a tizenhatos jobb oldalán, alábökött a labdának, a kimozduló Czuczi Márton fölött azonban a felső lécen landolt a játékszer, Papp Máté visszatette középre, és Vólent a hálóba pofozta (0-1).

A másik oldalon Csemer lőtt a tizenhatos bal sarkáról kapura, de lapos lövése csak az oldalhálót találta el, majd egy beadást követően Testardi és Tímár ugrott fel fejelni, és mindkét fejet érintve végül a siófoki kapu felé hullott a játékszer, de a léc alá tartó labdát Tajti Norbert szögletre tornázta.

Röviddel később Tchami ballal próbálta bevenni a siófoki kaput, lecsapódó lövése azonban fölé ment. A kispesti védők gyűrűjében a vendégcsapat újra Vólent révén keltett komoly veszélyt: Novák baloldali beadását remek sarokmozdulattal továbbította kapura, de ez a labda is mellé ment.

Néhány perccel később azonban a Honvédtól érkező csatár másodszor is betalált: egy labdaszerzést követően Papp Mátét ugratták ki remek ütemben, önzetlenül továbbpasszolt Vólent elé, aki a hálóba lőtt (0-2).

Folytatódtak a siófoki kontrák, a jobb oldalon Nagy Dániel ment el nagy lendülettel, középre gurított, a felhúzódó Papp Szilárd pedig a hálóba lőtt, az asszisztens azonban lest jelzett, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető. Nem úgy a félidő végén, amikor Novák baloldali beadását Nagy tette vissza középre, Dajics pedig a hálóba vágta a labdát (0-3).

Horváth Károly a szünetben sort cserélt, és a siófoki csapat játékát nagyban nehezítette, hogy a második játékrészben a bizonyítási vágytól fűtött próbajátékost, Szekér Dávidot második sárga lapja után kiállították, így aztán nem csoda, hogy a Honvéd fiataljai magukra találtak.

Egy baloldali szöglet után Bobál Gergely fejelt nem sokkal mellé, majd Prosser lapos lövését hárította Kiss Máté. Röviddel később azonban már tehetetlen volt kapusunk: egy felívelt labdával Bobál Gergely lépett ki jó ütemben, és Kiss Máté mellett a hálóba passzolt (1-3).

Bobál Gergely megszerezhette volna második gólját is, ziccerét azonban bravúrosan védte lábbal Kiss. A lefújás előtt Menyhárt próbálta szerelni a tizenhatoson belül Prossert, aki a földre zuhant. A játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített, beállítva ezzel a végeredményt (2-3)

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd-MFA – FGSZ Siófok 2-3 (0-3)

Kispest

Honvéd-MFA: Czuczi – Csemer, Bobál D., Dékány, King – Nagy G., Vécsei, Lőrinczy, Kozma – Testardi, Tchami. Csere: Szemerédi, Botka, Csábi, Koszta, Prosser, Bobál G., Erdélyi, Celestin. Edző: Simon Miklós

Siófok. 1.félidő: Tajti – Fülöp N., Tímár K., Papp Sz., Novák A. – Nagy D., Vass M., Peszmeg, Papp M. – Vólent, Dajics. 2.félidő: Kiss M. – Menyhárt, Kiss Zs., Pécseli, Szekér D. – Mokánszki, Futó, Kiss T., Mosberger – Horváth B., Stelmak. Edző: Horváth Károly

Gólszerzők: Bobál G., Prosser, illetve Vólent (2), Dajics

Kiállítva: Szekér D.

Olvasói sztorik