NB I

Hátrányból fordított a Paks

Az MVM Paks 2-1-re győzött a Siófokon rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksiak keretében már nem volt ott Barczi Dávid. Az újpesti játékos közel volt ahhoz, hogy szerződést kapjon, de mivel a klub nem tudott megegyezni a Győri ETO-val Lázok János átigazolásáról, a játékos visszatért a bajnokcsapattól, Barczira pedig nincs szükség.

A hazaiaknál több új arc is feltűnt: Szekér Dávid legutóbb Tatabányán, Futó Zsombor a Bp. Honvéd akadémiáján, a gólszerző Mosberger Mihály pedig Veszprémben szerepelt. A 21 éves szlovákiai csatár, Csölle Norbert Dunaszerdahelyről érkezett Siófokra.

A gól nélküli első félidő után az 52. percben Szekér Dávid futott el a szélen, középre gurítását Mosberger Mihály hat méterről a kapuba passzolta (1-0). A 63. percben a paksi Heffler Norbert szögletét az érkező Nyári Tibor öt méterről fejelte előző klubjának kapujába (1-1). A 69. percben egy szöglet utáni kavarodás során Fiola Attila nagyszerű mozdulattal, talppal maga mögé húzta a labdát, az érkező Csorba Szabolcs pedig hét méterről, laposan a kapu közepébe lőtt (1-2) – tudósít az MVM Paks honlapja.

– Ez a felkészülésünk legnehezebb hete, nagyjából azt kaptam, amit vártam. Kemény edzéseken vagyunk túl, a fiúk ezért fáradtan mozogtak – értékelt Horváth Ferenc, a Paks vezetőedzője. – Pár emberen láttam, hogy nagyon szeretnének bekerülni a kezdőbe, viszont voltak olyanok is, akiknek el kell gondolkodniuk, hogy akaratilag mennyi energiát kell ahhoz mozgósítani, hogy a csapatba kerüljenek vagy ott maradjanak. Alapjában véve elégedett vagyok, főleg így a csúcsterhelés időszakában.

Felkészülési mérkőzés

FGSZ Siófok – MVM Paks 1-2 (0-0)

Siófok-Kiliti

Siófok. 1. félidő: Kiss M. – Fülöp, Tímár, Papp Sz., Novák A. – Stelman, Peszmeg, Vass M., Papp M. – Kiss II T., Mokánszki. 2. félidő: Tajti – Menyhárt A., Tóth M., Gadó, Szekér D. – Abdulvehab, Futó – Mosberger, Horváth B., Csölle – Vólent Roland. Edző: Horváth Károly

Paks. 1. félidő: Molnár P. – Heffler T., Éger, Nyári T., Szabó J. – Fiola – Bartha, Bori, Kecskés, Hullám – Simon A. 2. félidő: Molnár P. – Könyves, Fiola, Nyári T., Gubicza – Kovács G. – Csorba, Kiss I T., Báló, Heffler N. – Eppel. Edző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Mosberger (52.), illetve Nyári T. (63.), Csorba (69.)

Olvasói sztorik