NB I

„Rossi a legfontosabb”

Az Európa Liga-selejtezőkön berobbanó Filip Holender bajnoki aranyérmet szerezne a Honvéddal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Európa Liga második selejtezőkörére készül a Bp. Honvéd együttese. A kispestiek az első körben 13-1-es összesítéssel búcsúztatták a montenegrói Cselik Niksics csapatát. A párharc hőse a fiatal szélső, Filip Holender volt, aki két gólt és két gólpasszt jegyzett az idegenben 4-1-re megnyert első mérkőzésen. A szerb származású labdarúgóval az Európai Labdarúgó Szövetség honlapja készített interjút a szerb Vojvodina elleni csütörtöki találkozó előtt.

– Marco Rossi a legfontosabb személy számomra, mivel mentálisan is rengeteget segített nekem, amióta felkerültem az akadémiáról a felnőtt csapatba. A vezetőedző miatt vagyok ennyire motivált, és szerintem miatta sikerült ilyen eredményesen kezdenem ezt a szezont.

A 18 éves futballista nem csak az olasz szakembert, hanem itáliai csapattársait is méltatta.

– Több olasz játékos is szerepel a csapatban, akiknek nagyszerű a futballhoz való hozzáállásuk – magyarázta a tehetséges játékos. – Amikor szükséges, akkor kellőképp agresszívak és jó példát mutatnak a pályán a társaknak. Nagyon jó barátságot ápolok a balhátvédünkkel, Raffaele Alcibiadéval, de rajta kívül Fabio Cordella és Marco Rossi is rengeteg tanáccsal lát el, és nem csak a focival, hanem az élet különböző dolgaival kapcsolatban is.

Holender az UEFA honlapjának azt is elárulta, hogy ő és a vezetőedző is a tavalyi bronzérem után még jobb szezont szeretnének futni.

– Rossi irányításával egyre csak nőnek a vágyaink, az ambícióink. Az előző bajnokságban a harmadik helyen végeztünk, ezúttal a másodikok vagy akár az elsők szeretnénk lenni. Fejlődni akarok, és gólokkal illetve gólpasszokkal segíteni a Honvédot a minél jobb szereplésben – nyilatkozta Holender.

Olvasói sztorik