NB I

Mérlegelt, és a DVTK-t választotta

Barczi Dávid örül, hogy ki tudott szakadni az újpesti közegből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, Diósgyőrben folytatja pályafutását az Újpestről távozó Barczi Dávid. A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó közös megegyezéssel bontott szerződést korábbi csapatával, és a közelmúltban úgy tűnt, hogy a Paks játékosa lesz, de végül a DVTK mellett tette le a voksát.

– Ismerkedős, beszélgetős, edzős napokat töltöttem Pakson – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére a 24 éves középpályás, aki az Újpest színeiben 45 találkozón öt gólt szerzett az élvonalban. – Igazából jól is mentek a dolgok, és már úgy volt, hogy esetleg szerződést is tudunk kötni egymással. Aztán jött egy másik lehetőség, ez volt a Diósgyőr ajánlata. Mérlegeltem a helyzetet, aztán úgy gondoltam, hogy inkább a DVTK mellett tenném le a voksomat. Úgy gondolom, hogy jó csapatba kerültem, ami tele van kiváló játékosokkal. Egy stabil gárda a Diósgyőr. A keddi edzőmérkőzésen is azt láttam, hogy gólokkal nyerhettünk volna az izraeli alakulat ellen. A várossal most fogok majd megismerkedni, most megyek Miskolcra. Eddig nagyon szimpatikus minden, a játékostársak is teljesen normálisak, van, akivel már régebb óta ismerjük egymást, úgyhogy teljesen jó minden.

– Hogy ment a játék a bemutatkozó edzőmérkőzésen?
– Úgy érzem, kezdésnek nem volt rossz. Természetesen hagy némi kivánni valót maga után, hogy a csapatba való beilleszkedés terén még van lemaradásom, illetve a meccsterhelés tekintetében is még az elején járok a dolgoknak. Úgy gondolom azonban, hogy majd a stáb szépen lassan „felépít”. Megyek majd orvosi vizsgálatra, hogy kiderüljön, melyek azok a dolgok, amikkel előre lehet hozni a felkészülésemet, vagy éppen melyek azok a hiányosságok, amelyekben lehet és kell is még fejlődnöm. Aztán remélem, szépen helyreáll nálam is a stabil játék, és a régi formámban tudok majd játszani.

– Milyen emlékeket őriz az Újpesten eltöltött évekről?
– Tizenkét szép évet töltöttem Újpesten, nagyon sokat köszönhetek a klubnak, amit soha nem fogok elfelejteni. Búcsúzóul szeretnék köszönetet mondani korábbi edzőimnek, Mészöly Gézának, Víg Péternek és Zoran Spisljaknak.

– Milyen az első benyomása a vezetőedzőről, Tomiszlav Szivicsről?
– Igazából nem ismerjük egymást, de a munkásságát eddig is nyomon követtem. Úgy gondolom, minden csapatnál tett le annyit az asztalra, hogy egy rutinos, tapasztalt edzőnek lehessen nevezni. Most elkezdünk közösen dolgozni, és egyre jobban megismerjük egymást. Ami biztos, hogy egy felkészült szakemberről van szó, aki rendkívül céltudatos, úgyhogy abszolút minden megvan ahhoz, hogy minél eredményesebbek legyünk.

– Mit vár a következő szezontól, hova érhet oda a DVTK?
– Véleményem szerint a magyar bajnokság egyre erősebb. Pont úgy jött ki a sorsolás, hogy a bajnok Győr otthonába utazunk az első fordulóban. Talán azt lehet mondani, hogy ez egy jó főpróba lesz majd, hiszen ha az az ETO pályáján valaki jó eredményt tud elérni, akkor már lehet kalkulálni, hogy mégis hova lehet odaérni a tabellán. Stabil helyre várom a csapatot, és természetesen örülnék neki, ha minél feljebb tudnánk kerülni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik