NB I

DVSC siker a Balmazújváros ellen

Felkészülési mérkőzésen 6-0-ra győzte le NB II-es ellenfelét a Loki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Balmazújvárossal játszott vasárnap délután felkészülési mérkőzést a DVSC csapata Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémia pályáján. A találkozón azok a debreceni játékosok kaptak szerepet, akik tegnap nem léptek pályára a Győr elleni Szuperkupa-döntőn – tudósít a csapat hivatalos honlapja.

A DVSC-TEVA a jó iramú első félidőben végig hatalmas fölényben futballozott, és helyzetek sokaságát dolgozta ki. A 11. percben Slimane Boudla ugratta ki Rezes Lászlót, aki 8 méterről a bal kapufát találta el. A 25. percben már a vezetést is megszerezte a hazai csapat, amikor Ferenczi bal oldali beadását Horváth Zoltán 10 méterről, középről fejelte a léc alá. Ezután is állandóan veszélyben volt a vendégek kapuja, nagy ziccerek maradtak ki. A 42. percben egy előreívelt labdába a Balmazújváros egyik védője kézzel ért bele. A megítélt tizenegyest Czvitkovics Péter nagy erővel vágta a léc alá, a kapusnak esélye sem volt.

A második játékrészből tíz perc telt el, amikor az ellenfél is büntetőhöz jutott, ám azt Demjén Gábor a bal kapufa mellé lőtte. Néhány perccel később Cristian Bud előtt adódott nagy lehetőség, a román támadó fejesét csak bravúrral tudta védeni Szalma Pál. Egy perc telt csak el, és a Loki légiósa ismét próbálkozhatott, de szabálytalanul tudták szerelni. Büntető, melyet Ferenczi János a bal felsőbe lőtt. A 70. minutumban az igen aktív Bud volt ismét az egyik főszereplő: miután levett egy beadást, kicselezte Szalmát, majd az üres kapuba gurított. Jött utána az ötödik találat is, amely ezúttal Ferenczi János nevéhez fűződik, a középpályás Szalma felett emelt a hálóba. Teljesen szétesett a Balmazújváros a végére, a kegyelemdöfést Pölöskey Péter adta meg, így végül 6-0-ra nyertek a vendéglátók.

Felkészülési mérkőzés

Debreceni VSC-TEVA – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 6-0 (2-0)

Pallag, 200 néző. Vezette: Veizer.

DVSC: Polekszics – Lázár (Dombi 60.), Trninics, Máté (Kuti 60.), Króner – Rezes, Spitzmüller, Sl. Bouadla, Czvitkovics (Pölöskey 60.), Ferenczi – Horváth Z. (Bud 46.). Edző: Kondás Elemér
Balmazújváros: Szalma – Bokros, Papp F., Forgács, Németh Á. (Müller 46.) – Demjén (Belényesi 60.), Kónya (Oláh G. 46.), Kiss L. (Nagy R. 46.), Virágh – Tóth D. (Karacs 60.), Urbin (Murák 60.). Edző: Híres Gábor

Gólszerzők: Horváth Z. (25.), Czvitkovics (42., büntetőből), Ferenczi (59., büntetőből, 73.), Bud (70.), Pölöskey (86.)

Olvasói sztorik