NB I

Mészáros Norbert újra munkában

A Loki védőjének sérülése a múlté, így csatlakozhat a többiekhez a felkészülésben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újra teljes értékű munkát végezhet a Debrecen válogatott hátvédje, Mészáros Norbert. Mint ismert, a játékos gerincproblémái miatt szorult kényszerpihenőre a bajnokság lezárása után, és egészen mostanáig külön edzéseken kellett készülnie az új idényre.

Mészáros a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, újra teljes munkát végezhet, így kedden már csatlakozhat társaihoz a felkészülésben. A debreceni védelem oszlopos tagjától szerettük volna azt is megtudni, vajon szükséges-e ilyen mértékben megerősíteni a csapat védelmét. Mint ismert, a Loki az elmúlt hetekben négy hátvédet is igazolt – köztük az észt válogatott Igor Morozovot és a magyar válogatottban is számításba vett Lázár Pált –, erről azonban Mészáros diplomatikusan csak annyit mondott, a klub átigazolásai csak a szakvezetésre tartoznak, nekik kell tudni, hogy mely posztokon szorul megerősítésre az Európa Ligában induló alakulat.

– Minden rendben van, jól halad a felépülésem – válaszolta érdeklődésünkre Mészáros Norbert. – Ha minden jól megy, akkor kedden már a csapattal edzhetek, bekapcsolódok a közös munkába.

– Korábban azt mondta, az Európa Liga-selejtezőn már szeretne pályára lépni. Áll még ez az időpont?
– Igazából ezt én magam fogalmaztam csak meg, szeretném addigra visszanyerni a formámat és az erőmet is. Természetesen vannak lemaradásaim a többiekhez képest, hiszen eddig nem tudtam teljes munkát végezni. Azonban minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb behozzam a lemaradásaimat. A héten már teljes edzéseket végzek, remélem, hogy az edzőmeccsünkön is pályára léphetek. Azt meg meglátjuk, hogy milyen gyorsan tudom visszanyerni az erőmet.

– Mint a debreceni védelem egyik alappillére, hogyan látja a csapat idei átigazolásait? Eddig leginkább a védelmet erősítették, valóban szükséges lépés ez?
– Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Kicsit talán csúnyán fogalmazok, ha azt mondom, hogy semmi közöm a csapat átigazolásaihoz. A szakvezetés feladata az együttes megerősítése, és az ő feladatuk a teljesítményünk megítélése is. Ők tudják, hogy mely posztokon szorul erősítésre a Debrecen.

– Az edzőmérkőzések alapján mit gondol, jobb lehet az idei DVSC, mint a tavalyi?
– Jól játszott a csapat az eddigi találkozóin. A legutóbbi mérkőzéseket kivéve ellenfeleink fölé nőttünk, bizakodó vagyok a következő szezont illetően. Természetesen szeretnénk javítani az előző év helyezésén. Bízom benne, hogy sikerül hamar összeállnia a csapatnak, és már a Győr elleni szuperkupa mérkőzésen sikerrel kezdeni az idényt.

Olvasói sztorik