NB I

Ez nem a Loki napja volt

Két mérkőzés, két vereség a DVSC szombati mérlege a Kassa ellen.

1. mérkőzés

MFK Kosice (szlovák) – Debreceni VSC-TEVA 4-1 (0-0)
Kassa, 150 néző. Vezette: Kohl.
DVSC: Tóth Cs. – Lázár (Czvitkovics 46., Rezes 90.), Wagué, Mera, Kuti – Dombi (Spitzmüller 88.), Sl. Bouadla, Lucas, Nikolic – Bud (Szécsi M. 68.), Pölöskey
Gólszerzők: Korijkov (47.), Czvitkovics (11-esből, 50.), D. Coulibaly (53.), Pacinda (66.), Pilipcsuk (85.)

2. mérkőzés

MFK Kosice – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Kassa, 300 néző. Vezette: Eperiesi.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Trnicsics, Brkovics, Korhut – Damahou, Zsidai (Se. Bouadla 27.) – Kulcsár, Szakály, Ferenczi – Sidibe
Gólszerző: 1-0 Haskic (63.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután kétszer is összecsapott az NB I-ben szereplő DVSC együttese a szlovák elsőosztályú Kosice csapatával. Mindkét felkészülési találkozót a Kassa otthonában rendezték, és a hajdúságiak mindkét összecsapáson vereséget szenvedtek.

A 15 órakor kezdődő első mérkőzésen a Loki szinte végig ellenfele fölé nőtt, de számos lehetőséget elpuskázott, míg a hazaiak négyszer is betaláltak. A gólokra csak Czvitkovics Péter tudott válaszolni tizenegyesből, így az első meccs 4-1-es Kassa győzelemmel ért véget. A találkozón pályára lépett egy román próbajátékos, Ioan Mera is, aki Temesvárról érkezett, 26 éves és belső védő.

A második felkészülési mérkőzésen szintén pályára lépett egy próbajátékos, a szerb Dusan Brkovics, aki a védelem közepén és bal oldalán is bevethető. A 24 éves labdarúgó legutóbb az izraeli Hapoel Haifa alkalmazásában állt, előtte szerb csapatokban futballozott.

Csakúgy, mint ez első találkozón, ezúttal is a Debrecen játéka dominált. Két 16-oson belüli debreceni lövést is blokkoltak a hazai védők, majd Zsidai 20 méterről lőtt mellé. A középpályást nem sokkal később le kellett cserélni, a bordáját fájlalta egy belépő után, helyette Selim Bouadla folytatta, őt azonban csak alapos bemelegítés után állította be a szakmai stáb, nehogy sérülés történjen, így több mint tíz percig emberhátrányban futballozott a Loki. Bár a szünetig nem született gól, de volt említésre méltó esemény: Szakály-Korhut kényszerítőzött az ellenfél 16-osnán belül, utóbbi játékos a hosszú sarok mellé lőtt, majd a hazaiak egy beadás utáni lövését Verpecz kivetődve látványosan hárította, illetve a szünet előtt Ferenczi jobb oldali szögletét Brkovics fejelte mellé – tudósít a dvsc.hu.

A második félidőben az egyre erősödő szél nem könnyítette meg a csapatok dolgát. Verpecznek kellett védenie kétszer is a hazai csatár, Duda lövését, majd Szakály lépett ki a védők közül, elvitte a kapus mellett a labdát és a hálóba gurított, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Pár perccel később Sidibe talált a kapuba, ám a bíró és asszisztensei ezúttal is lest láttak. A 60. percben szintén érdekes esemény történt, Kulcsár Tamás indult meg a labdával, lerántotta a Kassa védője, de semmi ítélet az „elkövető” ellen.

A 63. percben váratlanul vezetést szerzett a hazai alakulat, egy védelmi hibát kihasználva Haskic lőtt a léc alá 14 méterről. Az utolsó tíz percben még egy nagy rohamra indultak a hajdúságiak. Selim kényszerítőzött Ferenczivel, a visszakapott labdát Szakályhoz passzolta, akinek 10 méterről leadott lövését bravúrral védte a kapus, majd pár minutummal később a francia középpályás kapu felé indult a labdával, észrevette, hogy a Kassa portása kint áll, megpróbálta átemelni, de néhány centivel ment léc fölé ment a lövés. A végén Korhut jobb alsó sarokba tartó lövését ütött szögletre a kapus, a sarokrúgás után Trninics fejelt fölé, majd lefújás előtt Ferenczi János lőtt 16 méterről mellé – írja a klub hivatalos honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik