NB I

Ikszelt a Ferencváros a lengyelekkel

Az FTC 1-1-es döntetlent játszott a lengyel Piast Gliwice elleni felkészülési találkozón, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ricardo Moniz kezdőcsapatában helyet kapott az új igazolások közül Kurucz Péter, valamint Arsenio Valpoort is. A kispadon egy mali csatár, Ulysse Diallo, és egy zöld-foki-szigeteki középpályás, Nito Sequeira is ült. Előbbi Libanonból érkezett, utóbbi 31 éves és majdnem 300 holland bajnokin lépett pályára eddig.

Az első percekben Jurado fejelt egy szélről érkezett beadást követően Kurucz kapuja fölé. A tízedik percben Podgorski lövése kerülte el a Fradi kapuját, majd a túloldalon Valpoort kísérletét blokkolták. Három oerccel később Józsi György távoli lövését védte a lengyelek kapusa. Az első tíz percben a lengyelek kezdeményeztek többet, de a 15. perctől kezdve átvette az irányítást a Ferencváros – tudósít a klub honlapja.

Mindkét csapat hajtott, a 23. percben Böde hozta helyzetbe Somaliát, aki lőtt, de a lengyel hálóőr bravúrral védett. Az első félórát követően Matras fejelt nagy helyzetben a kapu mellé. Mindkét kapu előtt akadtak nagy helyzetek. Nem sokkal később Böde elől mentenek az utolsó pillanatban a védők, majd Gyömbér Gábor közeli fejesét hárította nagy bravúrral a lengyel kapus, így a csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak a szünetre, ám nagyobb helyzetek a Fradi előtt adódtak.

A szünetben Ricardo Moniz hét helyen változtatott. Érkezett három próbajátékos, Sequeira, Donde valamint Diallo, de pályára lépett Hidvégi, Ionescu, Jenner, valamint Busai is. Az újrakezdést követő első helyzet a Ferencváros előtt adódott, Ionescu lövését azonban hárították. Továbbra is a magyar csapat előtt adódnak helyzetek: Besics szabadrúgása még kijött a kapusról, de Busai ismétlését már fogta a hálóőr. A 63. percben Jenner lőtt egy cselt követően a kapu mellé.

A 66. percben aztán Donde, majd Ionescu volt a labda útja, a román játékos helyzetbe hozta Bödét, aki hat méterről a kapuba pörgetett (1-0). Egy villámgyors lengyel támadás végén Klepczynski találatával nagyon hamar egyenlítettek a lengyelek (1-1). Az utolsó negyedóra kezdetén Somalia játszott össze Diallóval, utóbbi lövése azonban célt tévesztett. Bár az FTC birtokolta többet a labdát, de nagy helyzetet mégis a lengyelek alakítottak ki: Zganiacz lőtt nem sokkal a kapu mellé. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget.

– Az első félidőben nem voltunk elég kreatívak, a széleken sem kerültünk elégszer mögéjük, Böde Dániel nem került elégszer helyzetbe, a második félidőben rögtön ki is használta az első igazi helyzetét – magyarázta a lefújás után a Ferencváros edzője, Ricardo Moniz. – Dani veszélyessége nem a játékrendszeren múlik, szemben kell lennie a kapuval, úgy veszélyes. A második félidőben látszott, kire lehet számítani. Ki kell emelni Hidvégit, aki jól adott be és gyorsan zárt vissza. A négy próbázónak szombaton még van bizonyítási lehetősége. Nem tartunk ott, ahol a szezon elején kell majd lennünk, a mai jó ellenfél rámutatott a hibáinkra.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Piast Gliwice (lengyel) 1-1 (0-0)

Telki

FTC: Kurucz – Jovanovics, Besics, Otten, Bönig – Gyömbér, Józsi – Somalia, Csukics, Valpoort – Böde. Cserék: Sequeira, Hidvégi, Diallo, Ionescu, Jenner, Busai, Donde, Halilgalics. Edző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Böde (66.), illetve Klepczynski (70.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik